LIFESTYLE 5 iulie 2019

PREMIERĂ! Greii folkului românesc, în festival la Vama Buzăului

de Iulia Drăghici - Taraș | 3034 vizualizări

Printre artiști se numără Ducu Bertzi, Mircea Vintilă, Vasile Șeicaru, Victor Socaciu, Fără Zahăr și alții 

Stațiunea turistică Vama Buzăului va fi, la finalul lunii iulie, gazda Festivalului Național de Folk „Vama de la Munte”, un eveniment coordonat artistic de însuși Ducu Bertzi, care va și evolua pe scenă. Lista artiștilor invitați conține nume mari din domeniu, printre care se regăsesc Mircea Vintilă, Vasile Șeicaru, Victor Socaciu, formația Fără Zahăr și alții. Toți vor concerta în 27 – 28 iulie la Vama Buzăului, comuna – stațiune vecină cu Întorsura Buzăului. 

Lista artiștilor invitați continuă cu Grupul Ecoul - Magda Pușcaș și Sorina Bloj, Marius Bațu, Florin Săsărman, Vali Șerban, Adrian Beznă, Trupa CalenDar. Pe scenă vor urca și copii din Vama Buzăului și Brașov. Organizatorii spun că vor exista și alte surprize muzicale. Festivalul va fi moderat de Cristi Dumitrașcu de la RockFM. 

Este un festival pe care vrem să îl facem anual de acum încolo, să devină un fel de UNTOLD al folkului de la Vama Buzăului. Vrem să îl creștem de la un an la altul. Va fi vizavi de Primărie, dincolo de Râul Buzău. Cei care vor participa pot campa acolo, pot veni cu cortul sau cu rulota. Se vor servi produse tradiționale, vom avea un foc de tabără, iar arena va fi decorată cu baloți de paie în loc de scaune. Va fi un eveniment drăguț, sigur, într-o formă de început, dar de la an la an vom învăța”, a declarat, pentru OBSERVATORUL DE COVASNA, primarul comunei Vama Buzăului, Tiberiu Nicolae Chirilaș. 

Edilul comunei ne-a mai spus și că evenimentul își dorește să promoveze turismul din Vama Buzăului, motiv pentru care s-a și ales acest stil muzical, care se integrează în conceptul stațiunii. 

Muzica folk se pliază pe conceptul de turism pe care vrem să îl dezvoltăm noi la Vama Buzăului. Este un gen muzical care se pliază pe stilul nostru eco, bio, cu turism de liniște și așa mai departe. În plus, este un stil muzical elegant, pe placul oamenilor de toate vârstele”, a explicat Tiberiu Chirilaș. 

Festivalul național de folk „Vama de la Munte” este organizat de Primăria Vama Buzăului. 

Programele se vor deschide atât sâmbătă, cât și duminică, de la ora 17:00. Intrarea la eveniment este liberă.

Este un eveniment în aer liber, cu acces gratuit, la care așteptăm lumea în număr cât mai mare”, a încheiat primarul din Vama Buzăului.  

Comuna Vama Buzăului din județul Brașov, aflată la graniță cu Întorsura Buzăului a primit anul trecut, în noiembrie, titlul de Stațiune turistică de interes local. 

Turiștii care aleg Vama Buzăului, stațiunea aflată la 10 kilometri de Întorsura Buzăului și mai puțin de 50 de kilometri de Sfântu Gheorghe, pot vizita mai multe obiective turistice, printre care și renumita Cascadă Urlătoarea, cea mai mare Rezervație Naturală de Zimbri din Europa, Centrul de echitație sau pensiunile turistice cu programe specifice, iar anual vor putea, așadar, lua parte și la festivalul național de folk „Vama de la Munte”. 

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.