LIFESTYLE 8 februarie 2018

Peste zece restaurante din Sfântu Gheorghe şi-au anunţat participarea la Joia gurmanzilor

de Agerpres | 931 vizualizări

Un număr de unsprezece restaurante din municipiul Sfântu Gheorghe şi-au anunţat participarea la „Joia gurmanzilor“, un eveniment gastronomic ce are loc în fiecare an în preajma intrării în Postul Paştelui.

Preşedintele Asociaţiei Unităţilor Hoteliere şi Restaurante din Sfântu-Gheorghe (SVESZ), Kovacs Istvan, a declarat, miercuri, că anul acesta „Joia gurmanzilor“ va avea loc pe 15 februarie, iar restaurantele înscrise în program vor oferi fie reduceri de 50% la meniurile á-la-carte, fie bufete suedeze, în acest ultim caz clienţii putând mânca atât „cât îi ţine burta“ în schimbul sumei de 29 de lei.

Reducerea nu se va aplica băuturilor, comenzilor livrate la domiciliu şi nici „Meniului zilei“ care are oricum un preţ redus.

Potrivit acestuia, programul se bucură de un succes foarte mare în rândul localnicilor, dovadă faptul că în „Joia gurmanzilor“ greu pot fi găsite mese libere în aceste restaurante, mai ales în cursul serii.

„Nu se pot face rezervări (...) Fiecare restaurant va lucra după programul obişnuit şi va alege ce oferă clienţilor, 50% din lista de meniu sau masă suedeză (...) Evenimentul este foarte bine primit, am observat în ultimii ani că lumea e fericită să iasă la restaurant (...) Vedem mişcare, socializare (...) Chiar şi noi, cei care lucrăm în domeniu, mergem la alte restaurante, ne uităm cine ce a gătit, ce a făcut“, a declarat Kovacs Istvan.

Acesta a precizat că „Joia gurmanzilor“ reia o tradiţie legată de postul Paştelui catolic, când oamenii mâncau pe săturate înainte de Lăsata secului, iar în Ungaria sute de restaurante participă în fiecare an la acest eveniment.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.