LIFESTYLE 12 iulie 2018

Peste 62.000 de vizitatori la Cinema, în Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 650 vizualizări

La un an și jumătate de la deschidere, aici au fost difuzate 365 de titluri, filme de la Holywood sau europene 

Cinema Arta a înregistrat un real succes de la inaugurare: peste șaizeci și doi de mii vizitatori, filme difuzate timp de jumătate de an, 365 de titluri, o nouă sursă de experiență în Sfântu Gheorghe. Cinematograful, care se bucură de atâta popularitate, și-a deschis porțile pe data de 27.ianuarie.2017, și de un an și jumătate reprezintă o pată de culoare în oferta culturală a orașului nostru. Cel mai vizionat film al ofertei  cinematografului a fost filmul ”Kincsem”, în regia lui Herendi Gábor,care s-a difuzat de 77 de ori, fiind vizionat de 4410 de persoane.

În cinematograful-teatru, pe lângă marile producții Hollywoodiene, s-au difuzat și filmele artistice din Europa, printre care, chiar și creații maghiare și românești. Pe lângă programele clasice, în cadrul cinematografului au loc chiar și evenimente speciale. În luna ianuarie s-a sărbătorit Ziua Culturii Maghiare și Ziua Culturii Românești, moment în care s-au difuzat creații din țară și din Ungaria. Premiera filmelor a fost urmată de întâlnirea cu creatorii acestor opere.În plus, cinematograful rezervă un spațiu chiar și pentru producțiile în care își fac apariția artiștii locali. O asemenea producție a fost filmul lui Jeles András ”Umbră rea”, la care au participat atât scenaristul, cât și actorul Pálfy Tibor. Programul Național de Săptămâna Filmelor Franceze s-a desfășurat chiar și la Sfântu Gheorghe, ocazie cu care, timp de 3 zile s-au difuzat doar filme franțuzești. De Ziua Copilului de exemplu s-au putut viziona câte 6-6 episoade din Poveștile folclorice maghiare ” Magyar népmesék” și Poveștile Regelui MatyasMesék Mátyás királytól”.

Conducerea cinematografului acordă o atenție deosebită solicitărilor publicului. La cerere specială, au difuzat grupurilor de școlari și copiilor de la grădiniță animații, filme de tineret și educație. Iar de anul acesta, cinematograful pune la dipoziție chiar și mai multe filme dublate în limba maghiară, din 12 filme puse la dispoziție, aproximativ 4-5 sunt dublate în limba maghiară, oferind pe lângă acestea, chiar și un film maghiar. Este singurul cinematograf, care pune la dispoziție filme dublate în limba maghiară.

Spre bucuria publicului vorbitor de limba maghiară, s-a reușit aprobarea legislației privitoare la difuzarea oficială a filmelor dublate în limba maghiară, deoarece anul trecut, în decembrie, Camera Deputaților a votat proiectul de lege, care făcea posibilă difuzarea oficială a filmelor dublate, sau subtitrate în limba maghiară. În cazul animațiilor, personalul cinematografului acordă o atenție deosebită ca comorile cei mici ai orașului să vizioneze desenele animate în limba lor maternă, motiv pentru care în program se includ două animații pe săptămână, dintre care unul este dublat în limba română, celălalt în limba maghiară.

În luna ianuarie, cinematograful și-a sărbătorit primul an de existență, ocazie cu care, în premieră, s-a difuzat povestea banditului Whisky, spărgătorul de bănci din Ungaria, originar din Miercurea Ciuc, premieră la care a fost prezent și Ambrus Attila, personajul care a inspirat filmul. Filmul, bazat pe fapte reale, reprezintă unul dintre cele mai difuzate filme în anul 2018 în Cinema Arta by Cityplex, fiind pe marele ecran timp de 6 luni, difuzat de 75 de ori, vizionat de 4034 de persoane. Al doilea film care s-a bucurat de popularitate este ”50 de umbre descătușate ”, care s-a difuzta de 27 de ori, fiind vizionat de 1090 de persoane. Locul trei al celor mai populare filme este ocupat de ”Un fel de America”, fiind difuzat de 47 de ori și vizionat de 1082 de persoane. Cele trei titluri conduc topul celor 136 de filme difuzate în acest an în cadrul cinematografului Arta.

În topul primelor zece filme mai apar Star Wars: Ultimii Jedi, Jurassic World: Fallen Kingdom, Wonder, Crima din Orient Express, Clubul femeilor dezlănțuite”, ce-a de-a doua parte a Filmului Deadpool, cât și filmul ”Jaf cu stil”.

Cele mai vizionate desene animate sunt  "Povești de pe malul lacului”, fiind vizionat de către 997 de persoane, având 41 de difuzări, urmat de ”Școala Iepurașilor”, fiind vizionat de 879 de persoane, fiind difuzat de 54 de ori. Tot de popularitate s-a bucurat și animația ”Rață rață și gâscan”, difuzat de 52 de ori, fiind vizionat de 532 de persoane.

Echipa cinema Arta își așteaptă în continuare publicul, în cadrul programului de vară: în cursul săptămânii între orele 15:00 și 21:00, iar în week-end între 10:00-13:00, respectiv 15:00-21:00.

COMPARTIMENTUL DE COMUNICARE 

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.