LIFESTYLE 24 martie 2014

Peste 60% dintre români nu fac niciodată sport

de Covasna Media | 454 vizualizări

România se află printre țările europene cu cea mai mare proporție a oamenilor inactivi, conform unui sondaj Eurobarometru dat publicității luni la Bruxelles, în condițiile în care nu mai puțin de 60% dintre cetățeni susțin că nu fac niciodată sport sau activități fizice. Proporția oamenilor complet inac­tivi este mai mare doar în Bulgaria (78%), Malta (75%) și Portugalia (64%).

Potrivit rezultatelor ultimului sondaj Eurobarometru privind sportul și activitatea fizică, 59% dintre cetățenii Uniunii Europene nu fac niciodată sport sau rareori desfășoară activități sportive, în timp ce 41% fac sport cel puțin o dată pe săptămână, scrie Agerpres.

Europa de Nord este mult mai activă fizic decât sudul și estul. Nu mai puțin de 70% dintre respondenții din Suedia au declarat că fac sport sau activități fizice cel puțin o dată pe săptămână, plasându-se cu puțin înaintea Danemarcei (68%) și Finlandei (66%) și urmată de Olanda (58%) și Luxemburg (54%). La cealaltă extremă a clasamentului se află Bulgaria, unde 78% dintre persoane nu fac niciodată sport sau activități fizice, urmată de Malta (75%), Portugalia (64%), România (60%) și Italia (60%).

În România, 21% dintre respondenți au afirmat că fac sport cel puțin săptămânal, situația fiind mai proastă doar în Malta, unde 19% dintre respondenți fac sport regulat și în Bulgaria (11%). De asemenea, 18% dintre români afirmă că fac sport mai rar decât săptămânal, peste media UE de 17%.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.