LIFESTYLE 8 decembrie 2015

Pentru că benzina e prea scumpă, ucrainenii au găsit alternativa: maşina pe lemne

de Covasna Media | 554 vizualizări

Preţul mare al combustibilului i-a determinat pe mai mulţi ucraineini să îşi transforme autoturismele ca să funcţioneze pe lemne. În Ucraina preţul lemului este pe jumătate faţă de cel al benzinei.

Printre cei care au apelat la această tehnologie se numără şi Eugene Chernigov, un profesor de matematică şi fizică, în vârstă de 36 de ani, care şi-a transformat, anul trecut, maşina într-un vehicul alimentat cu lemne. El spune că a aflat de pe internet cum poate folosi lemnul ca şi combustibil pentru autoturism şi că după ce a analizat procedura timp de două luni a realizat foarte uşor mecanismul. Acesta constă într-o sobă cu leme şi o canistră de metal ataşate în spatele autoturismului şi care sunt conectate la motor. Combustibilul este obţinut din gazul emis la ardererea lemnului care ajunge în canistra de metal unde este stocat, filtrat şi răcit. De aici el este trimis la motor care consumă cam 20 de kg de lemn la suta de km. Viteza pe care o atinge autoturismul este, după cum afirmă profesorul ucrainean, de până la 80 km/h.

Aceste sisteme neconvenţionale pentru alimentarea maşinilor sunt ilegale în Ucraina, dar asta nu îi opreşte pe tot mai mulţi şoferi să-şi transforme astfel autoturismele, precizează gandul.info.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.