LIFESTYLE 3 mai 2018

Paradă pe două roți, la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1588 vizualizări

La evenimentul din weekend sunt așteptați aproximativ 150 de motocicliști

Asociația „Free Adventurer Bikers” din Sfântu Gheorghe organizează sâmbătă, 5 mai, un eveniment dedicat tuturor iubitorilor de cai putere și adrenalină pe două roți, dar nu numai. Acțiunea include o paradă prin municipiul-reședință de județ, dar și o serie de activități care se derulează atât în parcarea hotelului Bodoc, cât și la Casa Irisz.

Acțiunea motocicliștilor debutează sâmbătă, 5 mai, de la ora 11:00, în parcarea hotelului Bodoc din Sfântu Gheorghe. Aici vor putea fi admirate motocicletele participanților, iar curioșii vor avea ocazia să primească răspunsuri la întrebările lor. Tot aici, până la ora 12:00, se vor vinde bilete de tombolă, cu premii constând în diverse obiecte necesare iubitorilor de două roți. De la ora 12:00 este programată parada, la care sunt așteptați să participe aproximativ 130 de motociclete. Traseul include centrul orașului, Bulevardul Grigore Bălan, 1 Decembrie 1918, zona Gării, cu întoarcere spre Străzile Spitalului și Stadionului, înapoi pe strada Lăcrămioarei și cu oprire la Casa Irisz.  

Scopul evenimentului este să atragem atenția conducătorilor auto și nu numai că și motocicliștii sunt participanți la trafic, și noi avem, la rândul nostru, familii care ne așteaptă cu drag să ajungem acasă și să ne bucurăm de o viață bună”, ne-a declarat reprezentantul Asociației „Free Adventurer Bikers”, Szánthó Zoltán.

După sosirea la Casa Irisz, se va derula acțiunea de decernare a premiilor de la tombolă și se va putea degusta din fasolea cu ciolan afumat, pregătită la ceaun la fața locului. „Aici așteptăm atât motocicliștii, dar și simpatizanții sau pe oricine este interesat. Ideea evenimentului ne-a venit de la colegi din alte județe, unde se organizează astfel de evenimente. Acolo unde iau parte 1.000 – 2.000 de participanți. (...) Dacă vremea ține cu noi, sperăm ca și anul acesta să avem alături de noi tot atâți participanți câți am avut anul trecut”, a mai spus Szántó Zoltán.

Evenimentul asociației „Free Adventurer Bikers” ajunge anul acesta la a III-a ediție. Anul trecut, peste 150 de persoane, cu 130 de motociclete au luat parte la activitățile derulate cu această ocazie.

Potrivit organizatorilor, colaborarea cu Casa Irisz nu este întâmplătoare, ci vine ca urmare a derulării mai multor campanii de sprijinire a copiilor cu dizabilități între asociația motocicliștilor din Sfântu Gheorghe și instituția amintită.

„Legătura cu Casa Irisz durează de peste patru ani. În fiecare toamnă, noi, asociația motocicliștilor din Sfântu Gheorghe organizăm o zi frumoasă pentru copiii cu dizabilități. Mergem acolo cu motocicletele, anul trecut am avut vreo 40 – 50 de motociclete, și îi plimbăm, la viteze reduse. (...) Copiii sunt foarte încântați”, a mai explicat Szánthó Zoltán, care a subliniat că toți locuitorii orașului, cu mic, cu mare, sunt așteptați să se alăture evenimentului de sâmbătă.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.