LIFESTYLE 29 iulie 2015

Obiceiuri zilnice care pot dăuna creierului

de Covasna Media | 477 vizualizări

Creierul este pentru corp ceea ce Soarele reprezintă pentru sistemul nostru solar. Acesta controlează şi menţine buna funcţionare a activităţilor importante ale corpului. În aceste condiţii este necesar să afli ce obiceiuri zilnice îi dăunează.

Obişnuieşti să dormi cu o eşarfă pe cap sau să îl acoperi cu alte obiecte? Nu mai face, deoarece îl privează de oxigenul necesar, ceea ce duce la creşterea concentraţiei de dioxid de carbon, arată buzzle.com.

Multe persoane nu cunosc sau aleg să ignore importanţa micului dejun. Nu numai că este cea mai importantă masă a zilei, ci are şi un impact semnificativ asupra activităţilor de pe parcurusul zilei. După somn, creierul are nevoie de nutrienţi esenţiali pentru a pune în funcţionare organismul. Sărind peste micul dejun nu doar că îl privezi de ceea ce are nevoie, ci îl şi forţezi să opteze pentru alimente nesănătoase.

Organismul adoră zahărul precum o raţă apa, dar consumul iresponsabil al acestui aliment duce la boli cognitive, depresie sau tulburări de memorie.

Cei care mănâncă prea mult se expun unor afecţiuni precum insuficienţă cardiacă, obezitate, diabet, dar şi tulburări de dispoziţie. Însă supraalimentarea mai are şi un alt efect asupra creierului tău dăunând la fel de mult precum zahărul.

Efectele nocive ale fumatului nu vizează doar plămânii şi inima, ci şi creierul. Nicotina duce la subţierea cortexului, lucru asociat cu tulburări de memorie, anxietate, depresie, Alzheimer sau schizofrenie.

Este bine să fii conştiincios, dar să munceşti atunci când te simţi rău nu este un lucru potrivit pentru creier. Atunci când eşti bolnav creierul se concentrează pe lupta cu bacteriile şi încearcă să regleze sistemul imunitar. Oferindu-i muncă suplimentară nu numai că îi scazi eficienţa, ci îl faci să nu se mai concentreze asupra însănătoşirii organismului.

Somnul este esenţial, pentru că în acest timp creierul iniţiază procese ce ajută organismul să se cureţe de toxine. Privarea de somn perturbă regenerarea celulară şi ucide celulele creierului.

Creierul are nevoie să fie implicat în activităţi care să îl solicite, precum gândirea, scrisul, cititul, aşa că apelează la aceste obiceiuri pentru a-l menţine sănătos, mai notează ziare.com.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.