LIFESTYLE 6 octombrie 2014

Obiceiuri de nuntă ciudate de pe glob

de Covasna Media | 800 vizualizări

Indiferent de ţară, de religie sau de cultură, oamenii s-au căsătorit din cele mai vechi timpuri. Doar că în unele locuri, obiceiurile de nuntă sunt foarte ciudate...

Fiind obişnuit cu nunţile româneşti, probabil vei fi surprins să afli cât de diferite pot fi acestea în alte ţări. Chiar dacă ceremonia în sine este destul de asemănătoare, în unele locuri există tot felul de obiceiuri, cel puţin diferite.

Imaginează-ţi cum cele mai dezgustătoare lucruri din lume ar fi aruncate pe tine. Nu sună prea plăcut, nu-i aşa? În Scoţia, înainte de nuntă, pe mireasă sunt aruncate tot felul de lucruri de acest gen... ca apoi aceasta să fie legată de un copac. Scopul acestei tradiţii în care femeia este umili­tă este pentru a vedea dacă se descurcă cu orice. Dacă trece testul, înseamnă că se poate descurca şi cu o căsnicie. Din motive necunoscute de noi, bărbaţii nu trebuie să treacă prin asta...

De multe ori înainte de nuntă mireasa se poate simţi copleşită şi va începe să plângă. La fel şi mama ei, care este emoţionată. Acest lucru este cât se poate de normal, însă în China este un adevărat obicei. Astfel, cu o lună înainte de nuntă, viitoarea mireasă trebuie să plângă zilnic timp de o oră. După zece zile, mama ei i se alătură, iar după încă zece zile, şi bunica face acelaşi lucru. Explicaţia? Aceasta ar trebui să fie o exprimare a bucuriei, pentru că femeile plâng pe diferite tonuri, asemănându-se cu un cântec.

Nu ştim cine a inventat următoarea tradiţie, dar ne bucurăm că nu trăim în Fiji! Bărbatul nu numai că trebuie să ceară mâna fetei de la tatăl acesteia, ci trebuie să îi aducă şi un dinte de balenă. Da, ai citit bine, un dinte de balenă!

Suedezii sunt un popor foarte pupăcios, sau cel puţin asta reiese din obiceiul lor de nuntă, scrie miresici.ro. De fiecare dată când mirele sau mireasa se ridică de la masă pentru a merge la toaletă, partenerul este sărutat de invitaţi. Ne întrebăm câţi miri se abţin doar pentru ca proaspăta soţie să nu fie sărutată de toţi bărbaţii de la masă, de nenumărate ori?

Îţi pare rău că nu locuieşti în Franţa? Noi credem că e mai bine. După ce nunta s-a terminat, invitaţii strângeau într-un vas de toaletă tot ce rămânea pe masă pentru a fi aruncat la gunoi, ca apoi mirele şi mireasa să bea din el. În zilele noastre, gunoiul este înlocuit cu ciocolată fină, însă, din păcate, vasul de toaletă rămâne prezent.

În Mongolia există un obicei foarte brutal şi sângeros. Dacă subiecte de acest gen te dezgustă, mai bine sari la paragraful următor. Înainte de a stabili o zi pentru nuntă, cuplul trebuie să ucidă un pui de găină ţinând împreună mâna pe cuţit. Însă nu aici se termină povestea. În continuare, ei trebuie să verifice ficatul acestuia şi doar dacă arată bine au dreptul de a stabili o zi pentru nuntă. Te întrebi ce se întâmplă dacă ficatul nu arată bine? Cei doi trebuie să ia procesul de la capăt până când găsesc un organ potrivit.

În unele părţi din India, mirele este obligat să se descalţe înainte de a se apropia de altar. Imediat după, toate rudele miresei vor încerca să fure pantofii, în timp ce rudele bărbatului au obligaţia de a-l proteja. Dacă pantofii ajung la familia miresei, ei pot fi păstraţi până când este plătită o răscumpărare. Nu prea înţelegem ce rost are această tradiţie, în special pentru că mirele poate să aducă o pereche de pantofi de schimb. Dar cine suntem noi să judecăm?

În unele sate din Africa, o femeie în vârstă trebuie să petreacă seara în dormitorul cuplului pentru a învăţa mireasa... ce trebuie să facă. În general este vorba de o simplă femeie bătrână, dar uneori poate fi chiar propria mamă. Şi când te gândeşti că noi ne plângem dacă părinţii se implică prea mult în organizarea nunţii.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.