LIFESTYLE 29 decembrie 2014

O linguriţă cu miere, ideală în sezonul rece

de Covasna Media | 451 vizualizări

Mierea de albine este un dar, iar iarna este alimentul ideal. Se poate spune că mierea de albine are gust de iarnă, iar a mânca miere iarna este unul din cele mai bune gesturi pentru sănătatea ta. Mierea de albine este cel mai eficient şi mai sănătos energizant natural. O linguriţă cu miere este balsam pentru minte şi trup, şi asta cu doar 22-30 de calorii atâtea câte se află într-o linguriţă cu miere.

O linguriţă de miere, înainte de culcare, te va ajuta să dormi bine şi să te trezeşti odihnit şi în formă, pentru că mierea asigură necesarul de energie pentru creier, în timpul nopţii.

Mierea are capacitatea de a îmbunătăţii eficienţa sistemului imunitar şi creşte capacitatea organismului de a face faţă bacteriilor şi virusurilor specifice perioadei reci a anului. În plus, mierea are efect antibacte­rian atât intern, cât şi extern, ajutând organismul să se vindece mai repede. Este excelentă în tratarea herpes-ului, a eczemelor şi a articulaţiilor dureroase. Conţinutul special de vita­mine, minerale, aminoacizi şi bioflavonoide te feresc de toate neplăcerile iernii.

Mierea este ideală în cursul dietelor pentru slăbit. Există chiar şi o dietă cu miere care te poate ajuta să scapi de câteva kilograme în plus. Mierea are un excelent efect laxativ şi diuretic ajutând eliminarea excesului de apă din organism ceea ce o face eficientă dacă vrei să slăbeşti.

Un efect special pe care îl are o linguriţă cu miere este acela de a preveni şi combate balonarea şi o face cu eficienţa unor medicamente de sinteză pline de chimicale. O linguriţă cu miere dizolvată în jumătate de pahar cu apă şi băută cu înghiţituri mici când eşti balonată calmează problema în câteva minute. Poţi să foloseşti preventiv mierea înainte de masă.

În perioadă sezonului rece, mierea trebuie să fie nelipsită din dietă, fiind o reală sursă de sănătate şi vitali­tate. Sunt recomandate două linguriţe de miere pe zi, una dimineaţă şi una seară, pentru a profita de toate beneficiile.

Foloseşte miere polifloră, miere de salcâm sau miere de floarea soarelui. Alternează la fiecare două-trei săptămâni tipul de miere consumat.

O astfel de cură este un imens beneficiu pentru sănătate şi poate ameliora substanţial neplăcerile pe care le provoacă alergia de primăvară, dar numai dacă mierea consumată este făcută de albine care trăiesc în acelaşi aeral cu tine.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.