LIFESTYLE 12 iunie 2014

O ceaşcă de cafea neagră pe zi poate preveni cariile dentare

de Mediafax | 454 vizualizări

Cafeaua cea mai bogată în cafeină poate distruge placă dentară bacteriană, contribuind astfel la albirea dinţilor, potrivit unui studiu efectuat în Brazilia.

Marii consumatori ai celebrei băuturi o preferă neagră, tare şi fără zahăr, fără să ştie că tocmai această alegere le albeşte

research paper substance abuse mobile spy app http://cellphonespyappon.com/ cell phone spy download free super phone spy spy apps for iphone http://buyessay-onlinein.com/ buy case study online mobile spy app free essay california gold rush
dantura.

Studiul realizat de către cercetătorii din cadrul Universităţii Rio de Janeiro a demonstrat că savuroasa licoare cu un conţinut bogat de cafeină distruge placa dentară res­ponsabilă de îngălbenirea dinţilor, a cariilor şi a gingivitelor, scrie Medisite.

Pentru aceasta, oamenii de ştiinţă au utilizat dinţi de lapte de la mai mulţi copii pe care i-au pus în contact cu Robusta Canephora, cafeaua cea mai bogată în cafeină din Brazilia.

Rezultatele au arătat că un consum mare de cafea este asociat cu distrugerea bacteriilor care constituie placa dentară, efectele fiind cele amintite.

În opinia lui Andrea Antonio, autorul studiului menţionat, „în viitor se preconizează extragerea componentelor chimice ale cafeinei care distrug placa dentară bacteriană, cu scopul de a le injecta în pasta de dinţi”.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.