LIFESTYLE 27 iulie 2021

„Neatza cu Răzvan și Dani” și apoi concurs internațional, pentru dansatorii de la „Z Dance”

de Iulia Drăghici - Taraș | 1361 vizualizări

Dansatorii de la secția Asociației „Sport-All Sport Club Z Dance” au avut parte de un sfârșit de săptămână plin de evenimente și emoții. Asta pentru că au marcat două participări la activități marcante pentru această trupă. Vineri au fost invitați la popularul matinal TV, „Neatza cu Răzvan și Dani”, iar a doua zi au urcat pe scena Concursului Internațional de Dans „HIP HOP INTERNATIONAL”. 

Sfârșitul de săptămână trecut a început pentru echipa de dans a Asociației „Sport-All”, „Z Dance”, pe platourile de filmare de la Antena 1. 

Secția de dans a Asociației „Sport-All Sport Club Z Dance” a încheiat un sfârșit de săptămână plin de evenimente. Ne-a bucurat foarte mult faptul că, la data de 23 iulie 2021, am fost invitați de postul de televiziune Antena 1, la emisiunea „Neatza cu Răzvan și Dani”. 

Pentru echipa noastră de dans, formată  din 13 persoane, a fost o experiență fantastică faptul că am putut fi împreună cu cei doi cunoscuți realizatori de televiziune.

Au fost gazde primitoare și au dat dovadă de multă asertivitate și deschidere, atât față de ceea ce facem/reprezentăm, cât și față de noi, vorbitorii de limba maghiară. După ce au aflat cum se numără în limba maghiară, Dani a pronunțat cuvintele ungurești cu un accent impecabil. 

Ulterior prezentării producției noastre, am făcut câteva poze împreună și, luându-ne rămas-bun, am convenit să ne revedem în cursul acestei veri”, a scris, într-o informare trimisă redacției Observatorul de Covasna, coordonatoarea Asociației, Vass-Vitus Kinga. 

De la matinal, la concurs hip-hop internațional 

De acolo, au plecat să se răcorească într-un parc de distracții acvatic din București, iar apoi să se pregătească pentru a doua zi, pentru că urma participarea la concursul internațional „Hip Hop Internațional”. 

Concursul de la București a avut două etape. În prima etapă la categoria noastră au concurat 14 echipe, iar în etapa a doua au ajuns primele 8 echipe dintre care și echipa noastră, fiind pe locul  5. 

După a doua etapă a concursului s-au dat rezultatele finale, astfel, la categoria Varsity, echipa formată din Brandabura Ingrid, Cojocaru Kriszta Adrienn, Stinghe Sofia, Székely Anett, Kalaka Kriszta, a obținut un binemeritat loc IV. Totodată, ne-am calificat la mondialele care se vor ține în America. 

Suntem foarte mândri de fetele noastre! Mulțumim părinților pentru sprijinul substanțial acordat, totodată domnului Paul Gheorghe pentru colaborarea profesională. Nu în ultimul rând, mulțumim pentru munca intensă depusă de colega noastră, Sándor Lilla, care a pregătit concurentele și a coreografat spectacolul prezentat la concurs”, a transmis Vass-Vitus Kinga. 

Secția de dans a Asociației „Sport-All Sport Club Z Dance” nu este la prima participare la această competiție. 

Este a doua oară când participăm la Concursul Internațional de Dans HIP HOP INTERNATIONAL. Genul acesta de concurs nu ne este prea apropiat, deoarece regulamentul concursului nu oferă posibilități largi creativității artistice, în ceea ce privește tema și mesajul dansului, cât și al prezenței pe scenă (costumație). 

Prima dată în 2019 am participat la acest concurs, la insistențele lui Sorin Lazuran - organizatorul HHI - pe care l-am cunoscut cu ocazia participării noastre la alte concursuri.

Într-un final s-a dovedit o decizie bună, deoarece am avut prilejul de a-l întâlni pe Paul Gheorghe, dansator, coreograf, juriu internațional, care totodată este fondatorul și coordonatorul echipei de dans „Trouble” din București. El a devenit cel care, prin aportul său profesional, a contribuit la dezvoltarea echipei noastre pe partea tehnică. Ne-am pregătit împreună timp de un an și jumătate pentru acest concurs și rezultatele obținute vorbesc de la sine”, a mai spus Vass-Vitus Kinga. 

Mult succes pe mai departe atât asociației, clubului, cât și dansatorilor! 

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.