LIFESTYLE 26 ianuarie 2016

Motivul pentru care adolescenţii nu pot să doarmă

de Covasna Media | 465 vizualizări

Mulţi părinţi se confruntă cu o problemă destul de serioasă în ceea ce priveşte somnul copiilor lor, ajunşi în perioada adolescenţei.

Oamenii de ştiinţă au făcut o cercetare în acest sens şi susţin că adolescenţii nu pot să doarmă din cauza camerelor urât mirositoare, mai exact pentru că aceştia nu aerisesc încăperile în care dorm, arată Daily Mail.

„Tinerii nu îşi deschid ferestrele, camerele lor nu sunt ventilate”, susţine profesorul Colin Espie, de la Universitatea Oxford.

Acesta mai spune că adolescenţii stau în camere în care este un miros urât, cu un nivel mic de oxigen şi mare de dioxid de carbon.

Acum, cercetătorii urmează să facă un studiu şi mai mare şi vor urmări 32.000 de elevi adolescenţi din peste 100 de şcoli pe parcursul unui an. Elevii vor fi împărţiţi în două grupe. Ambele grupuri vor fi educate cu privire la importanţa somnului.

De asemenea, părinţilor şi elevilor li se va recomanda să renunţe la smartphone-uri şi tablete care emit o lumină ce ar putea tulbura somnul, încetinind eliberarea de melatonină.

Elevii vor fi sfătuiţi să facă în aşa fel încât dormitoarele să fie întunecate în momentul în care vor să adoarmă, dar şi aerisite, notează ziare.com.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.