LIFESTYLE 15 iunie 2019

Mirabela Dauer: „Tot ce se întâmplă aici este unic”

de Daniela Luca | 1442 vizualizări

Vocea de aur a anilor '80 a deschis prima seară de concerte diMANSIONS

Una dintre cele mai bune voci feminine ale muzicii pop românești, Mirabela Dauer, a revenit în județul Covasna după mai bine de 30 de ani, la diMANSIONS Hit Music Festival. Ultima dată când aceasta a fost prezentă pe o scenă aici a fost pe vremea când activa în cadrul Ansamblului UTC. Artista ne-a surprins cu pozitivitatea și entuziasmul ei.

Vedeta cu un repertoriu impresionant de peste 1.000 de cântece și o multitudine de premii în palmares a deschis vineri, 14 iunie, prima seara de concerte a festivalului diMANSIONS, cel mai mare festival retro din inima Transilvaniei.

Mirabela Dauer ne-a împărtășit într-un interviu câteva amintiri pe care le poartă în suflet de pe vremea când activa în cadrul Ansamblului UTC.

„Eram angajată atunci la  o instituție pe care o respect și acuma – Uniunea Tineretului Comunist, UTC se chema și era un ansamblu. Acolo eram angajați eu, Dan Spătaru, formația Savoy, eram foarte mulți acolo angajați și făceam spectacole. (...) În toată zona asta, Miercurea Ciuc, Sfântu Gheorghe, Târgu Mureș, erau numai săli de sport. Și nu erau numai un spectacol, erau două spectacole pe zi, la ora cinci și la ora opt seara. (...) Veneau copiii pe scenă, cântau toate cântecele noastre cap coadă, iar când voiam să stau de vorbă cu ei, nu vorbeau nicio boabă românește, dar cântecele noastre le știau cap coadă, toate textele, nici nu trebuia să mai cântăm noi”, își amintește artista.

Ea a revenit pe pământurile covăsnene cu aceleași emoții mari ca înainte de fiecare spectacol. Îndată ce a ajuns la locație, cântăreața a vizitat domeniul castelul Mikó și a admirat decorațiunile festivalului.

„M-am plimbat acum și am emoții pentru că dacă nu eram acum trei ani la Electric Castle, acum cădeam pe aici pe jos, mă tăvăleam de emoții, dar sunt puternică și am un antrenament, dar sunt foarte emotivă, să știți. Și îmi place ce se întâmplă aici, mulți tineri, mulți copii implicați, e o chestie superbă, de abia aștept să merg la prima emisiune să troncănesc”, a mai spus Mirabela Dauer.

„Nu ești nimic fără lume, fără oamenii care să te iubească”

Sute de oameni de toate vârstele au cântat împreună cu ea piese emblematice precum „Te aștept să vii” (Fotoliul din odaie), „Melancolie”, „Morărița” sau „E bine, e bine, e foarte bine”. Ca o melodie să fie nemuritoare, trebuie să o iubești, spune artista.

„Eu nu am cântat niciodată o melodie, putea să fie splendidă, superbă, dar să n-o simt eu, să nu mi se potrivească. Putea să fie o piesă oribilă, dar dacă eu o iubeam, știam că ceva va ieși din ea. Deci trebuie să iubești piesa, iar eu dacă o iubesc din prima clipă, mi se zbârlește pielea. Nu e niciun secret, trebuie să o iubești și să o dăruiești măriei sale, publicului, pentru că fără ei nu suntem nimic. (...) Ei te ridică, ei te coboară. Nu ești nimic fără lume, fără oamenii care să te iubească sau nu să te iubească, să te aprecieze, că nu trebuie să te iubească toată lumea”, a completat artista, care s-a arătat surprinsă de grandoarea evenimentului și de numărul de oameni pasionați de muzică ce au fost implicați în organizare. La final, Mirabela Dauer a îndemnat publicul că vină într-un număr cât mai mare la festival și să încurajeze astfel organizarea evenimentelor de înaltă calitate din județul Covasna.

„Tot ce se întâmplă aici este unic. Să dea Domnul să fie un început minunat. Cu cât veniți mai mulți, cu atât o să purtați noroc. Trebuie să veniți să purtați noroc acestor copii care au muncit din greu să facă acest lucru”, a încheiat cântăreața.

Astfel, în seara de vineri, fie că s-au reîntors în anii '80 la discotecile de pe litoral, fie că și-au reamintit cu melancolie de „chefurile de apartament”, inimile retro, indiferent de vârstă, s-au distrat și au cântat în cor cu una dintre cele mai îndrăgite artiste românești, Mirabela Dauer.

Iubitorii muzicii anilor '80-'90 și 2000 vor petrece încă două zile la festivalul diMANSIONS. Printre artiștii românești care vor concerta pe 15 și 16 iunie se numără „Nebunii” frumoși ai anilor 2000 – Bosquito, dar și trupa Compact B care vor aduce hiturile rock ale anilor '90 pe scena festivalului.

Detalii și programul complet, pe site-ul www.dimansions.ro

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.