LIFESTYLE 14 august 2019

Mii de cai putere la „Ziua Prieteniei Motocicliștilor”

de Daniela Luca | 1816 vizualizări

Impresionanta paradă prin oraș va fi nelipsită și la ediția din acest an 

Peste 150 de împătimiți ai motoarelor puternice sunt așteptați la Covasna pe 31 august. Cei de la Asociația Sportivă Road Riders Motor Team Covasna au pregătit concursuri specifice întâlnirilor de motocicliști, concerte, dar și tradiționala defilare prin centrul orașului Covasna. 

Întâlnirea, organizată de Asociația Sportivă Road Riders Motor Team Covasna, va avea ca punct de plecare centrul orașului Covasna. Motocicliștii se vor aduna între orele 11:00 și 12:00, iar la 12:15 vor porni defilând spre Casa Nedeii din Valea Zânelor, unde va avea loc evenimentul. 

Sâmbătă, pe 31 august, pe scenă va urca trupa covăsneană Take Me To The Sunrise și una dintre cele mai vechi trupe de blues din Ungaria, Rambling Blues Trio. 

Organizatorii au precizat că deși este a cincea oară când se întâlnesc în acest format, doar anul acesta i-au atribuit evenimentului denumirea de „Ziua Prieteniei Motocicliștilor”. 

„Evenimentul se adresează tuturor motocicliștilor, indiferent dacă fac sau nu parte din cluburi. Printre concursurile specifice întâlnirilor de motocicliști se numără concursul de băut bere, concursul de cel mai frumos motor sau concurs de fanfară a motoarelor. Am avut și 120 de motoare la edițiile trecute, dar vin și persoane fără motoare ca să petreacă timp cu noi și să vadă motoarele. Anul acesta sperăm să adunăm cel puțin 150-200 de motoare, fiind și Ziua Prieteniei. Avem foarte mulți prieteni în județele Covasna și Harghita, dar noi încercăm să avem deschidere și pentru alți motocicliști din alte județe, din toată țara de fapt”, ne-a spus președintele Asociației Sportive Road Riders MT Covasna, Szabó Attila.  

El și alți trei pasionați de motoare au pus în 2012 bazele Asociației care are în prezent 15 membri. Pe lângă întâlnirile devenite deja tradiționale, cei de la Road Riders MT organizează și alte activități printre care și campanii de donare de sânge. 

Astfel de acțiuni au avut loc în lunile aprilie și noiembrie a anului trecut la Sfântu Gheorghe. Atunci, la inițiativa Asociației, motocicliștii, polițiștii, jandarmii și pompierii covăsneni s-au unit în misiunea de a salva vieți printr-o amplă campanie de donare de sânge. De asemenea, una dintre acțiuni a implicat și o prezentare despre importanța donării de organe. 

Inițiativa motocicliștilor covăsneni nu se va opri la acțiunile de anul trecut, spun organizatorii, care își doresc să transforme acțiunea într-un eveniment cu tradiție, desfășurat cel puțin anual.

 „Mai facem din când în când și alte evenimente caritabile, în limita posibilităților. Avem în plan și alte campanii de donare de sânge. Dacă reușim, vrem să organizăm în toamna asta, în octombrie, iar dacă nu reușim, cel mai probabil în primăvara anului viitor va avea loc următoarea campanie”, a mai adăugat Szabó Attila. 

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.