LIFESTYLE 20 aprilie 2015

Metode de renunţare la fumat: Câteva trucuri care pot funcţiona

de Covasna Media | 805 vizualizări

Cei care sunt în căutarea unor metode de renunţare la fumat pot apela la câteva trucuri care pot fi eficiente şi îi pot ajuta să scape de ţigări.

Despre dependenţa de ţigări, de nicotină, specialiştii spun că e o boală pe care o tratezi brusc. Medicii spun că fumătorii care sunt în căutarea unor metode de renunţare la fumat, îşi păstrează ţigările pentru momentele cele mai plăcute ale zile, cum ar fi cafeaua de dimineaţă, după o masă sau când iese cu prietenii în oraş, la o discuţie.

Tocmai aceste gesturi nu sunt recomandate ca metode de renunţare la fumat. Dacă vrei să scăpaţi de ţigări trebuie să renunţaţi la tutun brusc, de tot.

Medicii care tratează dependenţa de ţigări vorbesc despre câteva trucuri pe care le puteţi trece pe lista de metode de renunţare la fumat.

Bomboanele mentolate. Gustul mentolat diminuează nevoia de a inhala fumul ţigărilor. De aceea, atunci când vrei să fumezi o ţigară e bine să ai la îndemână o bomboană mentolată.

Paharul cu apă. Unii specialişti îţi recomandă să-ţi imaginezi faptul că apa elimină toate toxinele ţigărilor. Însă dacă bei câte o gură de apă s-ar putea să înlocuiască şi gestul de a duce ţigara la gură.

Boabele de struguri. La fel ca şi paharul de apă, boabele de struguri ar putea înlocui gestul de a duce ţigara la gură. În plus, strugurii au şi foarte mulţi antioxidanţi, iar fructele, în general, reduce pofta de fumat.

Guma de mestecat. Se spune despre gustul gumei de mestecat că împrospătează respiraţia şi scade pofta de fumat. Alegeţi o gumă fără zahăr, cu aromă de mentă.

Plasturele antifumat. Dacă perioada sevraj este destul de grea pentru dumneavoastră şi fizic vă simţiţi foarte rău, puteţi apela pentru o perioadă foarte scurtă şi plasturele antifumat. Însă nu toţi specialiştii recomandă plasturele antifumat, întrucât nu ar înlătura în total dependenţa fizică de fumat şi ar fi o substituţie a nicotinei.

(adevarul.ro)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.