LIFESTYLE 12 mai 2015

Medicamentul care „alungă” stările de depresie

de Covasna Media | 468 vizualizări

În urma mai multor analize, oamenii de știință de la Universitatea Cambridge (Anglia) au descoperit un posibil tratament pentru persoanele care suferă de depresie: medicamentele antiinflamatorii, cum este aspirina.

Specialiștii au ajuns la această concluzie după ce au observat că depresia poate fi cauzată de un proces îndelungat de reacții inflamatorii în organism, de unde și eficiența medicamentelor antiinflamatorii.

Pentru a vedea care este legătura dintre depresie și pastilele care reduc inflamația, cercetătorii au analizat în 2013 situția medicală în cazul a 3,6 milioane de persoane care sufereau de inflamații în organism, cauzate de afecțiuni autoimune (cum este artrita sau boala Crohn).

Rezultatele obținute au arătat că 45% dintre participanți aveau un risc ridicat să sufere de stări depresive.

„S-a observat că atunci când exis­tă o infecție în organism, chiar dacă este vorba de una minoră, procesul inflamatoriu crește predispozi­ția persoanei către stărei depresive. Beneficii în astfel de cazuri aduc medicamentele antiinflamatorii, cum sunt cele din grupa aspirinei sau a ibuprofenului”, a precizat Peter Jones, profesor de psihiatrie în cadrul Universității Cambridge.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.