LIFESTYLE 3 august 2014

Mâncarea picantă, soluţie pentru caniculă

de Covasna Media | 595 vizualizări

V-aţi întrebat vreodată de ce popoarele din cele mai fierbinţi locuri ale globului mănâncă preparate condimentate? Indienii, africanii, mexicanii sunt adepţii felurilor de mâncare iuţi şi picante, care pe un european, de exemplu, îl fac să transpire instantaneu după ce le gustă. Există o explicaţie logică pentru acest tip de dietă. Mâncărurile condimentate te fac să transpiri, ceea ce ajută organismul să se răco­reas­că mai repede, potrivit foodstory.ro.

După un ceai cu gheaţă efectul imediat este într-adevăr senzaţia de răcoare. Dar aceasta nu persistă prea mult. Asta pentru că temperatura internă scade brusc, iar organismul tău va lupta să compenseze asta crescând temperatura. Rezultatul? Te încingi şi mai tare.

Mâncărurile condimentate, picante, iuţi acţionează exact pe dos. Cresc temperatura internă şi circulaţia sângelui, te fac să transpiri rapid şi organismul va lupta să te răcoreşti şi îşi va scădea singur temperatura.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.