Mâncarea picantă creşte speranţa de viaţă
Mâncarea picantă este considerată delicioasă de către multe persoane, iar un nou studiu arată că aceasta şi prelungeşte viaţa.
O echipă de cercetători chinezi a analizat dieta a 500.000 de persoane din China timp de şapte ani. Oamenii de ştiinţă au descoperit că persoanele care consumau mâncare picantă o dată sau de două ori pe săptămână au prezentat un risc de deces mai mic cu 10% comparativ cu cei care nu au acest obicei, scrie ziare.com citând un articol din The Guardian.
Procentajul creşte la 14% în cazul persoanelor care consumă alimente picante între trei şi şapte ori pe săptămână.
Toate acestea se pot datora ardeiului iute, care conţine capsaicină şi are proprietăţi anti-oxidante, anti-inflamatorii şi care protejează de cancer.
Totuşi, oamenii de ştiinţă au avertizat că studiul nu a oferit dovezi care să ducă la o schimbare a dietei.
Cercetarea a fost realizată pe persoane cu vârste cuprinse între 35 şi 79 de ani din zece zone din China.