LIFESTYLE 29 ianuarie 2015

Mănânci repede? Iată cum îţi este afectată greutatea

de Covasna Media | 310 vizualizări

Apariţia senzaţiei de foame depinde în mare parte de viteza cu care persoana obişnuieşte să mănânce, potrivit unei cercetări recente.

Mai mult, specialiştii sunt de părere că şi consumul de energie este influen­ţat de rapiditatea cu care mâncăm, notează clicksanatate.ro.

Pentru a vedea care este legătura dintre cele două, o echipă de cercetători de la Departamentul de Kinesiologie a Universităţii Christian din Texas au analizat modul în care participanţii mâncau, dar şi greutatea pe care ei o aveau.

Aceştia au mai colectat date şi în ceea ce priveşte senzaţia de saţietate de dinainte şi după ce participanţii au mâncat rapid, dar şi cantitatea de apă pe care o consumau.

Pe parcusul cercetării, participanţii cu mâncat la început alimentele rapid, apoi mai încet. Astfel, rezultatele obţinute au arătat că participanţii care mâncau mai încet li se făcea foame mai târziu şi aveau o energie mai mare.

,,Dacă obişnuiesc să mănânce încet, persoanele care nu au probleme de greutate reuşesc să-şi păstreze energia pentru mai mult timp. În schimb, la persoanele supraponderale şi la cele obeze lucrurile nu mai sunt similare”, a afirmat Meena Shah, profesor la Universitatea Christian din Texas.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.