Lupta împotriva poluării: tacâmurile comestibile
Farfuriile, lingurile, furculiţele şi cuţitele din plastic ar putea dispărea de pe piaţă. O companie indiană pe nume Bakey a creat primele tacâmuri comestibile. Proiectul îşi propune să reducă deşeurile din plastic ce rezultă din aruncarea tacâmurilor de unică folosinţă.
Compania Bakey produce, până în prezent, doar linguri și boluri, însă fondatorul acesteia este convins că dispun de tehnologia necesară pentru a replica orice ustensilă de plastic, informează digi24.ro.
Tacâmurile sunt făcute dintr-un mix de cereale presate și nu conțin aditivi sau conservanţi alimentari. Acestea au mai multe arome care variază de la scorțișoară sau cuișoare până la chilli sau rozmarin. O lingură Bakey își păstrează termenul de valabilitate 18 luni, iar procesul de fabricație consumă surprinzător de puțină apă, ceea ce reprezintă un avantaj major. Multe state din lume, printre care și India, se confruntă cu o problema serioasă a apei potabile.
În prezent există o campanie de Kickstarter care să îi ajute pe producătorii de la Bakey să își îmbunătățească și să eficientizeze tehnologia de fabricație a tacâmurilor biodegradabile.
Pentru 10 dolari, finanțatorii primesc 100 de linguri Bakey, iar pentru o donație de 24 de dolari primesc 500 de linguri.