LIFESTYLE 12 noiembrie 2014

Lucrurile pe care trebuie să le faci pe stomacul gol

de Covasna Media | 320 vizualizări

Cu toții știm despre lucrurile pe care nu e bine să le facem pe stomacul gol, însă există activități și obiceiuri care sunt mai indicate înainte de a mânca.

Exerciții fizice. Un nou studiu publicat în Jurnalul Britanic de Nutriție a scos la iveală că exercițiile fizi­ce de dimineață, înainte de micul dejun, duc la rezultate vizibile. Parti­ci­panții la studiu care au făcut sport pe stomacul gol au pierdut cu 20% mai multă grăsime.

Sex. Digestia consumă multă ener­gie, lucru de care ai nevoie și pentru o bună performanță în pat. Când un bărbat mănâncă mult, sângele de care are nevoie pentru erecție, ajunge la nivelul stomacului. Chiar dacă nu e imposibil să faci sex cu burta plină, erecția ar putea avea de suferit. Un stomac plin afectează și libidoul feminin, de asemenea deoarece poate duce la balonare.

Somn. O masă bogată luată chiar înainte de culcare înseamnă un somn agitat, dacă nu chiar indigestie sau arsuri la stomac. Nu e indicat, însă, să te culci nici cu stomacul gol, așa că poţi să iei o gustare uşoară care să îţi potolească foamea: o salată, o supă, un iaurt cu nuci, o brânză de vaci, o bucată mică de carne cu legume, o omletă cu legume.

Medicamente. Anumite medicamente, precum cele împotriva tuberculozei și viagra, sunt indicate pe stomacul gol. Motivul: alimentele pot împiedica absorbția lor completă de câtre organism.

Învățat. Cercetătorii de la Yale School of Medicine u publicat în 2006 un studiu, potrivit căruia, foamea ajută studenții să învețe mai ușor. Un hormon produs de organism pe stomacul gol stimulează o anumită zonă a creierului responsabilă cu memoria.

Apă. Apa, pe stomacul gol, imediat ce te-ai trezit are numeroase bene­ficii asupra sistemului digestiv si circulator.

Tratamentul este simplu. Imediat cum te-ai trezit, inainte de periajul dinţilor sau baia de dimineaţă, bea trei pahare de apă. Îţi poţi începe rutina obişnuită de dimineaţă, dar aşteaptă 45 de minute înainte de a consuma ceaiul obişnuit şi micul dejun.

(doctorulzilei.ro)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.