LIFESTYLE 29 septembrie 2014

Leacul care ajută creierul să se vindece singur

de Covasna Media | 455 vizualizări

Curcuma, un condiment folosit de obicei în amestecul pentru curry, poate mări capacitatea creierului de a se vindeca singur, potrivit unui studiu german care a descoperit că un compus chimic din acest condiment susţine dezvoltarea de noi celule nervoase, potrivit Mediafax.

Studiul cercetătorilor germani a fost efectuat pe şobolani, iar rezultalele, publicate în revista Stem Cell Research and Therapy, ar putea ajuta la dezvoltarea de noi tratamente pentru pacienţii care au suferit un atac vascular cerebral şi pentru cei care suferă de Alzheimer, informează bbc.com.

Totuşi, este nevoie de mai multe cercertări înainte ca substanţa să fie folosită pe oameni.

Cercetătorii de la Institutul de Neuroştiinţe şi Medicină din Julich, Germania, au studiat efectele unui compus chimic care se regăseşte în mod natural în curcumă, denumit aromatic-turmerone. Cobaii au primit injecţii cu acest compus chimic şi apoi creierele animalelor au fost scanate.

Anumite zone ale creierului, des­pre care se ştie că sunt implicate în dezvoltarea celulelor nervoase, au fost mult mai active după injectarea infuziei care conţinea extractul din curcumă.

Cercetătorii spun că substanţa ar putea încuraja dezoltarea şi înmulţirea neuronilor.

(realitatea.net)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.