LIFESTYLE 18 aprilie 2019

Județul Covasna are premisele organizării unuia dintre „cele mai tari concursuri din Europa”

de Iulia Drăghici - Taraș | 1010 vizualizări

19 echipe din 8 țări și-au anunțat participarea la Transylvanian BBQ Festival, iar înscrierile nu s-au încheiat

Prima ediție oficială a Transylvanian BBQ Festival organizată sub egida Kansas City Barbecue Society (KCBS) a adunat deja 19 echipe participante din 8 țări pentru concursul de barbecue ce va avea loc în perioada 17 – 19 mai a.c. la Olteni, iar înscrierile sunt încă deschise. Miercuri a avut loc un curs pentru pregătirea participanților și arbitrilor, iar primele concluzii au fost că județul Covasna întrunește toate condițiile pentru a organiza „unul dintre cele mai tari concursuri din Europa”, potrivit organizatorilor.

Sfântu Gheorghe a găzduit miercuri un curs pentru gătit și pentru pregătirea arbitrilor, coordonat de specialiști de la KCBS și bucătarul italian Marco Agostini. Cu ocazia acestui eveniment, organizatorii au ținut și o conferință de presă, unde au prezentat cele mai noi detalii despre concursul ce urmează să aibă loc la mijlocul lunii mai.

Astfel s-a dezvăluit faptul că echipe din Anglia, Germania, Bulgaria, Italia, Olanda, Statele Unite ale Americii, Ungaria și România și-au anunțat deja participarea la prima ediție oficial KCBS a Transylvanian BBQ Festival.

„Este un eveniment internațional. Am organizat și anul trecut, iar colegii de la Kansas City Barbecue Society au decis că anul acesta putem să intrăm în calendarul oficial de concursuri al organizației din Statele Unite. (...) Avem deja înscrise echipe din 8 țări, deci avem premisele unui concurs care va fi unul dintre cele mai tari din Europa”, a declarat miercuri, în cadrul conferinței de presă, vicepreședintele CJ Covasna, Grüman Róbert.

Acesta a mai punctat că evenimentul va avea loc la Castelul Miko din Olteni. Mai exact în curtea acestuia va avea loc concursul în sine, iar în grădină vor fi prezentate programe pentru copii, concerte și alte activități, care vor fi detaliate ulterior.

„Mă bucur că va fi organizat acest eveniment în curtea Castelului Miko, pentru că așa dorim și noi să avem vizitatori, turiștii să vadă comuna Bodoc și satele aparținătoare. Trebuia să avem măcar 2, 3 hoteluri unde să ne cazăm oaspeții, nu avem, dar încet-încet sperăm că va fi construit și hotelul”, a spus, cu același prilej, primarul comunei Bodoc, Fodor István.

Înscrierile sunt încă deschise

Organizatorii se așteaptă ca numărul echipelor care vor participa la concurs să crească, având în vedere  că înscrierile pentru concursul de la Olteni se închid cu o săptămână înainte de eveniment.

„Mai există timp pentru echipe care sunt dornice să se înscrie. Dorim ca din România, din orice regiune a țării proprietari de restaurante sau cei care au din hobby un smoker, de ce nu, să vină la concurs pentru că eu cred că nu este neapărat important cine câștigă acest concurs, ci este mai important să clădim o comunitate a celor care sunt pasionați de barbecue”, ne-a mai spus Grüman Róbert.

Meniu special la o terasă din Sfântu Gheorghe

Cei care vor dori să guste anticipat preparate care se vor găti la concursul din mai o vor putea face joi la terasa Big Papa Terace din Sfântu Gheorghe. Începând cu ora 12:00, aici va fi disponibil un meniu special, creat de Falvai János - Chef la Bertis și expertul italian Marco Agostini. Acesta va conține ciolan de porc secuiesc acoperit cu sos BBQ cu afine, coaste BBQ, pulled Beef cu castraveți dospiți la soare și bacon jam, Pui Jerk, Coleslaw, Cartofi BBQ și Cous-cous cu ananas la grătar.

Prețul meniului este de 50 lei și include și un cadou: un bilet de intrare la Festivalul BBQ Transylvania.

KCBS organizează peste 40 de astfel de concursuri în Europa. Potrivit reprezentanților societății iubitorilor de barbecue, scopul acestor evenimente este de a determina oamenii să iasă din case și din capcana tehnologiilor moderne și să fie cât mai aproape de natură, alături de prieteni, în jurul mâncărurilor delicioase preparate în aer liber.

Și evenimentul din județul Covasna este organizat cu acest scop, dar și în ideea de a include Castelul Miko în circuitul turistic din țară și străinătate.  

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.