LIFESTYLE 25 august 2014

Ingrediente periculoase ascunse în cafea

de Covasna Media | 287 vizualizări

Boabele de cafea și cofeina nu sunt singurele ingrediente din ceașca de cafea pe care o bei în fiecare dimineață.

Grâul, soia, orzul, secara, semințele de acai, zahărul brun, porumbul, năutul, malţul, cicoarea, și amidonul sunt adesea adăugate în cafeaua măcinată ca să îi mărească volumul potrivit unei noi cercetări prezentate la Adunarea Natională a Societății Americane a Chimicalelor.

De ce sunt adăugate aceste ingrediente în cafea?

Cererea ridicată de cafea și seceta sunt responsabile, cel putin parțial, de tendința producătorilor de a introduce în cafeaua măcinată și alte ingrediente. În plus, o maladie care afectează arborele de cafea, denumită „rugina cafelei”, a lovit puternic producția din America Latină.

Dacă pentru majoritatea băutorilor de cafea, aceste ingrediente sunt ino­fensive, acestea reprezintă un pericol pentru persoanele cu diferite intoleranțe – la soia și gluten – care simt chiar si cantitatile foarte mici de grau, soia, orz sau secara din ceaşca de dimineaţă.

„Grâul și soia sunt alergeni alimentari majori potrivit către FDA”, a declarat Joan Salge Blake profesor la Universitatea din Boston.

Din păcate este aproape imposibil pentru consumatori să detecteze impuritățile din cafea, prezența diferitelor ingrediente în afara boabelor de cafea fiind detectată la microscop.

Indicat este să cumpăraţi cafea boabe, pe care să o măcinaţi acasă, înainte de preparare.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.