LIFESTYLE 2 noiembrie 2018

În noiembrie, la Sfântu Gheorghe, gâsca e „regina” gastronomiei

de Iulia Drăghici - Taraș | 705 vizualizări

Patru restaurante au acceptat provocarea de a prezenta clienților rețete din carnea gustoasei înaripate  

Asociaţia Unităţilor Hoteliere şi Restaurante din Sfântu Gheorghe (SVESZ) a lansat pentru luna noiembrie o nouă provocare localurilor din reședința de județ: preparate din gâscă. Patru restaurante au intrat în „joc” și astfel, în perioada 9 – 17 noiembrie a.c., vor servi clienților preparate noi, care au la bază înaripata, a cărei carne este gustoasă și sănătoasă.

Suntem în luna noiembrie și vrem să mâncăm gâscă. În fiecare restaurant o să fie seară de gâscă. La noi, în secuime, se mănâncă mai puțină gâscă în timpul anului, dar vrem ca cel puțin o dată pe an să fie pregătită ca lumea. Patru restaurante s-au înscris în această „competiție” și în fiecare seară, din 9 până pe 17 noiembrie, se poate servi gâscă în diferite combinații”, a declarat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, președintele SVESZ, Kovács István, care a precizat totodată că nu dorește să numească restaurantele care au acceptat provocarea pentru a nu face reclamă, astfel că cei mai curioși sau gurmanzii vor trebui să descopere aceste informații pe cont propriu.

Kovács István a subliniat că s-a ales gâsca pentru că are carnea mai ușoară decât alte animale, pe considerentul că preîntâmpină astfel luna decembrie, în care „rege” este porcul.

„Această idee a venit prin faptul că noi nu trebuie să aducem nimic dinafară, ci trebuie scos la iveală și regândit puțin. În ziua de astăzi nu mâncăm decât ceafă și piept de pui, deși sunt atâtea mâncăruri în zonă”, a mai explicat Kovács István.

Asociaţia Unităţilor Hoteliere şi Restaurante din Sfântu Gheorghe este cunoscută mai ales pentru evenimentul organizat în preajma sărbătorilor pascale, Joia Gurmanzilor, unde aproape toate restaurantele din Sfântu Gheorghe pregătesc oferte speciale și reduceri de 50% la majoritatea preparatelor din meniu servite în local.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.