LIFESTYLE 12 mai 2015

Idei răspândite, dar greşite, despre igiena dentară

de Covasna Media | 305 vizualizări

Miturile potrivit cărora consumarea fructelor înainte de culcare ajută la curăţarea dinţilor peste noapte, dar şi cele potrivit cărora toate apele de gură au acelaşi efect sunt cele mai răspândite.

Experţii în igiena orală trag un semnal de alarmă şi avertizează că aceste mituri pot fi de-a dreptul periculoase, mai ales că multe nu au nici măcar un sâmbure de adevăr.

Consumarea fructelor înainte de a merge la culcare poate înlocui spălatul pe dinţi întrucât ajută la curăţarea eficientă a dinţilor. Cât se poate de fals! Fructele conţin mult zahăr, inamicul principal al unei danturi sănătoase, iar aciditatea fructelor creşte şi aciditatea din cavitatea bucală, favorizând dezvoltarea bacteriilor. În plus, deoarece pe parcursul nopţii glandele salivare secretă mai puţină salivă, aciditatea se menţine în timpul somnului, iar dinţii sunt mai expuşi dezvoltării cariilor.

Toate tipurile de apă de gură au acelaşi efect - iată un alt mit fals. La fel cum nu toate pastele de dinţi sunt identice, acelaşi lucru se aplică şi în cazul apei de gură. Spre exemplu, cei care au gura uscată sau ulceraţii în cavitatea bucală trebuie să evite apa de gură care conţine alcool.

Şi ţineţi minte că apa de gură nu serveşte drept înlocuitor pentru aţa dentară şi pentru curăţarea restului cavităţii bucale.

„Un periaj mai agresiv înseamnă un periaj eficient” este o altă credin­ţă lipsită de adevăr. Este de preferat un periaj mai blând, care pune accent mai degrabă pe mişcările circulare pe fiecare dinte decât pe intensitatea lor. Periajul agresiv vă poate irita gingiile şi nu există nicio garanţie că elimină mai eficient resturile alimentare.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.