LIFESTYLE 13 noiembrie 2013

Iată de ce trebuie să te laşi de fumat

de Covasna Media | 268 vizualizări

Potrivit datelor statistice, mai mult de jumătate din fumători îşi doresc să se lase de fumat. Unii dintre ei duc însă lipsa unei motivaţii suplimentare. Cu toţii însă cunoaştem cum stau lucrurile într-adevăr: fumatul este una dintre cele mai uşor de prevenit cauze ale morţii premature. Renunţând acum la fumat, îţi poţi scădea considerabil şansele pe termen lung de a te îmbolnăvi de cancer la plămâni, atacuri cerebrale şi afecţiuni ale sistemului cardio vascular. Sunt însă o mulţime de motivaţii care au un caracter imediat şi care în 20 de minute te vor face să te simţi alt om. În plus, tensiunea arterială îţi va scădea imediat, la fel şi ritmul bătăilor inimii.

1. De dragul animalelor 

Dacă ai un animal în casă, renunţă la fumat măcar de dragul său. Potrivit studiilor, aceste animale, supuse fumului de ţigară, au şanse extrem de mari să se îmbolnăvească de cancer şi alte probleme respiratorii. Aşadar, cu prima ocazie în care pisica ţi se cuibăreşte în braţe torcând, gândeşte-te serios la toate aceste probleme pe care i le-ai putea cauza fără voie.

2. De dragul banilor 

Mai ai nevoie de motivaţii? Ce spui despre bani? Ţigările sunt din ce în ce mai scumpe şi tot mai mulţi bani se duc pe acest viciu nesănătos. Încearcă numai să calculezi câţi bani dai lunar pe ţigări şi încearcă să îţi imaginezi ce altceva ai putea face cu această sumă. Nu e aşa că îţi vine să te laşi?

3. De dragul frumuseţii 

Fumatul nu numai că îţi fură ani din speranţă de viaţă dar, îţi va distruge şi tenul, îmbătrânindu-l prematur şi lăsând loc apariţiei ridurilor încă de la vârste la care acestea ar trebui să existe doar în coşmarele noastre cele mai urâte. Vrei să trăieşti mult şi să arăţi bine? Renunţă acum. Cu cât o vei face mai repede cu atât mai bine.

4. De dragul aerului curat 

Sunt motive bine întemeiate ca fumătorii să stea cu alţi fumători. Fumatul îţi va impregna hainele cu un miros urât, la fel şi respiraţia. Mai mult, va creşte şi riscul de Alzheimer. Nefumătorii care îţi vor ţine companie sunt şi ei expuşi, fumatul pasiv fiind una dintre cauzele importante ale cancerului pulmonar şi a bolilor cardiovasculare.

5. De dragul siluetei 

Dacă îţi închipui că recurgând la fumat vei reuşi să slăbeşti, te înşeli amarnic. Potrivit unui studiu realizat în Finlanda, fumătorii care încep încă din adolescenţă să fumeze un minim de 10 ţigări pe zi, ajung la maturitate să fie predispuse obezi­tăţii. Şi vorbim despre femei în special, cele mai afectate de acest obicei nesănătos. Deşi până la urmă nu s-a putut demonstra o legătură directă între obezitate şi fumat, mitul conform căruia „fumez pentru a nu mă îngrăşa” a fost desfiinţat pentru totdeauna.

(lyla.ro)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.