LIFESTYLE 2 februarie 2014

Gripa, mai periculoasă ca alcoolul în cazul șoferilor

de Covasna Media | 320 vizualizări

Starea de buimăceală, denumită cercetători „creier în ceață”, care o resimțim atunci când suntem atinşi de răceală, este similară cu cea de beție și poate avea un impact negativ asupra unei persoane aflate la volan.

Mai mult, un studiu britanic demonstrează că șofatul în timpul gripei este la fel de periculos ca și șofatul după patru pahare de whisky.

Cercetările au fost sponsorizate de o companie britanică de asigurări auto și Universitatea Cardifff, ai cărei experți au explicat că abilitatea de a șofa a oamenilor gripați este redusă cu 50% față de persoanele sănătoase, pentru că nu se pot concentra și au o viteză mai mică de reacție.

De altfel, studiul a arătat că mai toate afecțiunile își pun amprenta asupra abilităților de a conduce un atutoturism, chiar dacă nu la fel de tare precum excesul de alcool. Dintre toate simptomele însă, febra pare să fie cea care îi zăpăcește de-a binele pe oameni și îi face să devină somnoroși sau chiar să delireze.

Specialiștii atrag atenția că nici pacienții gripați care iau medicamente nu ar trebui să se urce la volan, având în vedere că multe dintre pilulele anti-răceală induc de asemenea somnolență, dau transpirații și încetinesc procesele de gândire.

(doctorulzilei.ro)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.