LIFESTYLE 5 septembrie 2017

Furtuna a stricat distracția întorsurenilor

de Iulia Drăghici - Taraș | 916 vizualizări

Festivalul „Ciobănașul” a fost întrerupt din cauza unei vijelii care amenința să distrugă tehnica și scena amplasate în aer liber

A 45-a ediție a Festivalului Folcloric „Ciobănașul” a avut loc duminică, 3 septembrie, ca de obicei, în zona Camping a orașului Întorsura Buzăului. Ploaia torențială a stricat, însă, anul acesta distracția întorsurenilor.

Din cauza furtunii care a întrerupt evenimentul și care a împrăștiat audiența, cel mai important invitat al celei de-a 45-a ediții a Festivalului Folcloric „Ciobănașul” din Întorsura Buzăului, ansamblul „Doina Gorjului”, cu șapte din cele 10 capete de afiș, nu și-a putut duce până la capăt reprezentația.

Deși dimineața s-a arătat promițătoare, furtuna de după-masă a stricat planurile organizatorilor. „Cu natura nu te poți pune”, spun însă aceștia.

„Ni s-a demonstrat că, indiferent cât ne-am zbate noi, oamenii, tot suntem supuși naturii și lui Dumnezeu. Ploaia ne-a stricat partea pe care o gândeam noi ca fiind cea mai relevantă, adică reprezentaţia «Doinei Gorjului». Să aduci o astfel de formație și să nu te poți bucura decât de 30% din ce poate oferi, din cauză că a plouat atât de tare, încât a ajuns apa în sonorizare, nu e plăcut. Am oprit evenimentul din cauză că ne-a fost frică să nu se producă pagube majore. Ne dorim să fim mai norocoși altădată”, ne-a spus primarul din Întorsura Buzăului, Leca Băncilă.

Coordonatorul principal al evenimentului, directorul Casei de Cultură, Costică Oltean, spune că nu totul a fost pierdut și că spectatorii care au ajuns la prima parte a evenimentului nu au regretat.

„Ploaia ne-a stricat programul. Am avut un program extrem de bine pus la punct, amplu și de calitate. (...) Din punctul meu de vedere, deși chiar și până a venit ploaia am avut un spectacol frumos și de calitate”, a spus acesta, precizând: „Invitatul special a fost lăsat la urmă și nu a mai evoluat din cauza furtunii. (...) Chiar și programul Casei de Cultură, care este, de asemenea, foarte bun, l-am lăsat la urmă și l-am scos din scenă, ca să prindă și «Doina Gorjului» cât de puțin. (...) Acestora le-a mai rămas să pună în scenă șase dansuri profesioniste, muzică orchestrală și alte șapte capete de afiș. Mai multe decât atât, ei aveau un tablou în care toți cei 10 soliști ieșeau și cântau cântece de pe întreg cuprinsul ţării, treceau din una în alta și ar fi încheiat într-o notă uimitoare. Totuși, din punctul meu de vedere, până acolo, spectacolul a mers foarte bine. Voia lui Dumnezeu nu o putem contesta noi, cu natura nu te pui!”.

Pe scena „Ciobănașului” au urcat totuși artiștii locali, printre care și Corul „Plai întorsurean” sau soliștii Florin Filip, Mălina Boricean, Ana Maria Popica, Liviu Ardelean, Georgiana Ardelean, Andreea Oltean și alții.

Festivalul folcloric „Ciobănașul” a fost organizat și anul acesta de Primăria și Casa de Cultură Întorsura Buzăului și Asociația „Cununa Carpaților”.

Sursă foto: Facebook, Oltean Costică

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.