LIFESTYLE 9 ianuarie 2020

Fotograf covăsnean inclus în top 100 mondial, al doilea an la rând

de Iulia Drăghici - Taraș | 5531 vizualizări

„Îmi confirmă că mi-am ales corect calea”

Pentru al doilea an consecutiv, fotograful Marius Stoica din Întorsura Buzăului ocupă un loc într-un top al celor mai talentați artiști ai camerelor foto din lume. Clasamentul realizat de publicația Fearless Photographers îl plasează anul acesta pe covăsnean pe locul 56 din 100. 

Sunt bucuros, mândru de mine și nu neapărat pentru că am câștigat premii și pentru că mă aflu în acest top, ci pentru faptul că îmi confirmă că mi-am ales corect calea. E cumva rezultatul muncii mele, oglindit perfect în acest top”, a declarat miercuri, pentru Observatorul de Covasna, Marius Stoica. 

Clasamentul îi cuprinde pe acei maeștri ai imortalizării care au avut rezultate notabile în 2019, iar Marius Stoica s-a aflat de trei ori printre câștigătorii premiilor Fearless Photographers. 

Pentru 2020 îmi doresc să fac din nou parte din acest top, dar să urc mai sus, în top 50 , cu mai multe reușite”, ne-a mai spus fotograful din Întorsura Buzăului. 

Topul Fearless Photographers premiază fotografi din întreaga lume pentru operele autentice, care transmit emoții, trăiri și pasiune. În Topul 100 cu fotografii anului 2019 mai sunt alți șase români, dar și artiști din SUA, Anglia, Brazilia, Italia, Spania, Olanda, Belgia, China, Bulgaria, Peru, Germania, Africa de Sud, Franța, Venezuela și nu numai. 

Creațiile lui Marius Stoica l-au adus pe fotograful din Întorsura Buzăului și anul trecut în topul pe 2018 al celor mai buni fotografi de nuntă din lume, realizat de publicația Fearless Photographers.

Ba mai mult, imaginea care portretizează o mireasă într-o plantație de lavandă, realizată de fotograful de nunți din Întorsura Buzăului a cucerit anul trecut mai multe topuri internaționale. Potrivit unor clasamente realizate de publicația Insider.com, fotografia este inclusă atât în top 48 al celor mai bune fotografii de nuntă din ultimul deceniu, cât și în top 62 al celor mai bune fotografii de nuntă din 2019. 

Artistul a intrat în domeniul fotografiei de nunți în urmă cu mai bine de 15 ani, când abia începea să se dezvolte și tehnologia din acest punct de vedere. În urmă cu aproape 5 ani, acesta a devenit membru al comunității fotografilor neînfricați (traducerea englezescului „Fearless Photographers”).

Premiile și distincțiile sunt o mică răsplată a muncii depuse de acesta de-a lungul anilor, iar dovada activității neobosite o face faptul că pentru anul 2020, Marius Stoica are calendarul plin de solicitări, doar trei date fiind libere la această oră. 

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.