LIFESTYLE 19 martie 2015

Finlandezii, plătiţi să facă sport şi să renunţe la fumat

de Covasna Media | 305 vizualizări

Tot mai mulţi angajatori finlandezi au început să-şi plătească angajaţii pentru a face sport şi a duce un stil de viaţă sănătos, care ar putea contribui la o mai bună perfomanţă la locul de muncă.

Tot mai multe companii finlandeze îşi recompensează angajaţii care fac sport, oferindu-le vouchere la sălile de gimnastică şi alte bonusuri, scrie icenews.is, citat de gandul.info. Angajaţii care aleargă sau merg cu bicicleta primesc, în unele cazuri, bonusuri la salariu, iar ceilalţi sunt încurajaţi să participe activ la evenimentele sportive.

Markku Janback, şeful producătorului de macarale Pek­kaniska, a declarat că asemenea stimulente ar putea contribui la un stil mai sănătos de viaţă pentru angajaţi, mai ales când aceştia ajung la momentul pensionării, dar iniţiativa contribuie şi la îmbunătăţirea atmosferei zilnice de la locul de muncă.

La Pekkaniska, angajaţii merg la jogging în timpul programului de lucru şi unii se pregătesc pentru maratonul din Stockholm, care va avea loc în luna mai. Compania achită toate costurile aferente acestor evenimente.

Ahti Romo, care adminis­trează un proiect prin care încurajează companiile să promoveze fitness-ul, a declarat că banii nu reprezintă singurul bonus pentru angajaţi. Romo a explicat că asemenea programe ar putea fi benefice pentru companiile cu noi angajaţi, astfel încât aceştia să vadă că angajatorul are grijă de ei. Pekkaniska îi recompensează pe angajaţi şi dacă renunţă la fumat.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.