LIFESTYLE 7 iulie 2022

Fermierii, celebrați într-un eveniment special, organizat în cadrul Zilelor Zagonului

de Iulia Drăghici - Taraș | 1206 vizualizări

Într-un eveniment organizat în premieră, fermierii din Zagon vor fi celebrați în cadrul Zilelor comunei, sărbătoarea care se organizează după trei ani de pauză. Ziua Fermierului va debuta sâmbătă, 16 iulie, de la ora 9:00. Programul cuprinde „Olimpiada Fermierilor”, dezbateri pe tema agriculturii, concurs de desenat pentru copii, expoziție de unelte agricole vechi și altele. 

Primarul Kiss Augustin spune că Ziua Fermierului a pornit dintr-o idee a reprezentanților Asociației Gospodarilor din Zagon și se dorește a fi o sărbătoare a oamenilor harnici. 

Zilele Zagonului au loc în 16 și 17 iulie. Evenimentul revine după trei ani de pauză, cu ediția a XI-a. Pe lângă Ziua Fermierului, programul cuprinde o mulțime de alte activități. 

Merită menționate concursul de gătit, unde se evidențiază specialitățile locale, întâlnirea fanfarelor, campionatul de minifotbal, evenimentul de marcare a 25 de ani de la inaugurarea Muzeului de Istorie Locală, omagierea pompierilor veterani din Zagon și Păpăuți, fără ca programul să se oprească aici. 

Pentru că, sigur, concertele sunt nelipsite. Pe scenă vor urca Diana Mogoș, Adrian Negrilă, Csoki, HO-RA, Kaer și Kapriccio, Alessia, Florile Zagonului, Brădulețul și mulți alții. 

Evenimentul se va încheia duminică noaptea cu un foc de artificii. 

Ca activități permanente, în program sunt amintite, printre altele, Castel gonflabil, Bungee Jumping, Cort cu Jucării și Dulciuri, iar la fața locului vizitatorii vor găsi și mâncare, bere, popcorn și vată de zahăr. 

„Îi așteptăm pe toți cu drag la eveniment, mai ales că ne întâlnim după acești doi ani de pandemie! Este un eveniment așteptat, fără restricții. Este și primul la care particip ca primar”, ne-a declarat Kiss Augustin. 

Evenimentul este organizat de Primăria și Consiliul Local din Comuna Zagon și Asociația Fermierilor Secui, în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Agrosic, Centrul Cultural „Mikes Kelemen” Zagon, Asociația Culturală „Mikes Kelemen IFJAI (MKI)” și Asociația „Tölgyek” Zagon. 

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.