LIFESTYLE 10 martie 2014

Explicația pentru care femeile trăiesc mai mult decât bărbații

de Covasna Media | 442 vizualizări

Femeile trăiesc cu 10 ani mai mult decât bărbații. Potrivit unui articol din Time Magazine, 85% dintre persoanele ajunse la 100 de ani sunt femei, informează doctorulzilei.ro.

Cercetătorul Tom Pearls susține că femeile au o viața mai lungă deoarece se confruntă mai rar cu ata­curi de cord sau accidente vasculare cerebrale. Asta, datorită faptului că femeiele au obiceiuri mai sănătoase decât bărbații, potrivit Scientific American.

Alcoolul, fumatul, dieta nesănătoasă și lipsa activi­tății fizice cresc riscul decesului prematur. Un studiu din 2012 condus de Philip Cohen, profesor la Unversitatea Maryland a arătat că mai mult de 80% dintre bărbații americani născuți în 1901 s-au apucat de fumat până să împlinească 30 de ani, în comparație cu 55% dintre femei.

„Stilul de viață joacă un rol important, iar bărbații încă fumează mai mult decât femeile”, adaugă prof. Cohen.

Explicația pentru care bărbații sunt mai predispuși la alegeri nesănătoase este un fenomen care apare pe la vârsta de 20 de ani, numit „explozia testosteromului”. „Nivelul hormonilor este destul de ridicat și îi determină pe bărbați să adopte un comportament periculos. Fie nu poartă centura de siguranță, fie consumă prea mult alcool, fie devin agresivi. Aceste comportamente cresc rata de deces”, mai spune pro­fesorul.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.