LIFESTYLE 3 februarie 2015

Există alimente care te fac mai generos

de Covasna Media | 279 vizualizări

Oamenii de ştiinţă olandezi bănuiau că anumite substanţe aflate în alimente pot să ne schimbe comportamentul, făcându-ne să fim mai generoşi. Iar un studiu recent a demonstrat asta, arătând că triptofanul, aflat în ouă, peşte, lapte şi nu numai, are această calitate.

În cadrul unui experiment, fiecăruia dintre voluntari i s-a dat suma de suma de 11,25 dolari. Existau, de asemenea, patru cutii în care cei în cauză puteau dona, dacă şi cât doreau: pentru Unicef, Amnesty International, Greenpeace şi World Wildlife Fund.

S-a observat că subiecţii cărora li s-a dat 0,8 grame de triptofan, adică atât cât se găseşte în trei ouă, au donat mai mult decât cei care primiseră placebo, informează Daily Mail. Aceştia au donat, în medie, dublu faţă de ceilalţi.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea olandeză Leiden spun că triptofanul, care este un aminoacid, este convertit în organism în serotoni­nă, răspunzătoare de senzaţia de bine. Iar când te simţi bine, ai toate şansele să fii mai darnic şi cu cei din jur, notează ziare.com.

Este primul studiu de acest gen, care ar putea da idei organizatorilor de evenimente caritabile.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.