LIFESTYLE 16 februarie 2014

Eşti dependent de tutun? O băutură reduce nicotina din organism

de Covasna Media | 348 vizualizări

Medicii recomandă insistent ceaiul verde pentru oamenii care sunt dependenţi de nicotină. Ceaiul verde ajută la eliminarea treptată de substanţe nocive acumulate în organism de la ţigări.

O echipă din Arizona a studiat competenţele de restaurare ale ceaiului verde pe celulele afectate de fumat şi de capacitatea sa de a preveni cancerul.

Studiul a implicat 100 de fumători. Timp de patru luni aceştia au băut în fiecare zi cel puţin patru ceşti de ceai verde sau negru.

Fumătorii care au băut ceai verde au avut o reducere de 31% a unui compus ce duce la apariţia cancerului. Pentru cei care au băut ceai negru, nu a fost nici o schimbare.

Rezultatele acestui lucru şi studiile similare arată că ceaiul verde reduce stresul oxidativ în organismul fumătorilor – un dezechilibru care este implicat în dezvoltarea anumitor boli, în special cancer, şi care conduce la o schimbare în funcţionarea normală a celulelor şi chiar la moarte.

Când fumătorii au băut şase ceşti de ceai verde pe zi, corpurile lor conţin cu 40-50% mai puţine daune oxidative, ceea ce reduce potenţial riscul de cancer, emfizem şi boli de inimă. Mai mult, persoanele care beau ceai verde, sunt mai rezistente la bolile infecţioase.

Acest lucru se datorează con­ţinu­tului de vitamina C în ceai, care se estimează că este mai mare decât într-o portocală, de exemplu.

Ceaiul verde ajută la eliminarea de metale grele din organism.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.