LIFESTYLE 14 octombrie 2015

Este mai sănătos să mănânci gândaci decât carne?

de Covasna Media | 569 vizualizări

Potrivit unui studiu recent, este mai sănătos să manânci o insectă decât o friptură.

Un studiu publicat in Jurnalul European de Nutritie Clinica a comparat nivelul de aport nutriţional al insectelor comestibile cu mai multe proteine tradi­ţionale, pre­cum carne de vită, carne de porc şi de pui, constatând că insectele prevalează faţă de mamifere în termeni de valoare nutritivă, potrivit Huffington Post, citat de gandul.info.

Cercetatorii de la Universitatea Oxford au măsurat valoarea nutritivă în două feluri: Primul, modelul Ofcom, alocă un scor de la 1 la 100 bazat pe numărul de calorii, cantitatea de sodiu, de zahăr şi conţinutul de grăsimi saturate per 100 de grame dintr-un aliment. Al doilea, Nutrient Value Scores, oferă un scor similar cu Ofcom, dar include valorile vitaminelor si mineralelor.

Testul Ofcom nu a arătat diferenţe semnificative între insecte şi animale, dar când au fost luate în considerare vitaminele şi mineralele pentru eva­luarea NVS, greierii, gărgăriţele de palmier (gândaci), albinele şi larvele au obţinut un scor mult mai mare decât carnea de pui şi de vită, în special.

În timp ce insectele nu si-au facut încă loc în bucătăria europeană sau americană, acestea sunt de multe ori incluse în feluri de mâncare în ţări precum China, Mexic şi Thailanda. Totuşi, produse din insecte precum pulberi de proteine de greiere şi batoane au început să se strecoare pe rafturile magazinelor din SUA, de asemenea.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.