LIFESTYLE 19 ianuarie 2015

Efectele devastatoare ale stresului

de Covasna Media | 328 vizualizări

Puțini sunt oamenii care pot afirma că duc o viață liniștită fără stres. Stresul este o parte foarte normală a vieții, dar asta nu înseamnă că trebuie să-l lași să-ți facă rău. Atunci când ești stresată riști să suferi de dureri de cap, tensiune arterială ridicată, dureri în piept și să ai probleme cu somnul, precizează clickpentrufemei.ro.

Există câteva semne care te anunță că ești stresată. De aceea, este bine să le cunoști, pentru a minimaliza cât mai mult efectele acestei tensiuni.

Ai pofte. Cortizolul, un hormon care este eliberat în timpul perioadelor de stress, mărește pofta de zahăr și grăsimi. Prin urmare, ai tendința de a consuma cât mai multe dulciuri.

Te-ai îngrășat. Specialiștii spun că stresul duce și la creșterea în greutate. Cortizolul, hormonul stresului, mărește cantitatea de țesut adipos din corpul tău.

Nu poți dormi noaptea. Stresul poate provoca hiperexcitare, o stare biologică în care oamenii pur și simplu nu se pot odihni noaptea.

Suferi de dureri de cap. Adrenalina (epinefrina), hormon secretat în sânge de glanda medulosuprarenală în cazuri de stres, și cortizolul pot determina modificări vasculare, favorizând apariția durerilor de cap sau a migrenelor. Acestea pot să apară atât în timpul stresului, cât și după perioada tensionată.

Ai pierderi de memorie. Uneori, stresul poate interfera cu capacitatea creierului de a forma noi amintiri.

Ai prea mult zahăr în sânge. Este cunoscut faptul că stresul mărește nivelul zahărului din sânge, iar dacă ai deja diabet zaharat de tip 2 există posibilitatea ca zahărul din sânge să fie mai mare atunci când ești stresată.

Ai probleme cu digestia. Arsurile la stomac, crampele și diareea pot fi cauzate sau agravate de stres.

Te doare spatele. Stresul poate fi vinovat și de apariția durerilor acute de spate sau pot accentua durerea care este declanșată.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.