LIFESTYLE 19 martie 2015

Efect invers: sucurile dietetice îngraşă

de Covasna Media | 353 vizualizări

Sucurile dietetice sau „light” îngraşă în loc să ajute persoanele care le consumă să slăbească, efectul fiind observat mai ales la persoanele în vârstă, scrie time.com.

Concluzia a fost publicată într-un studiu realizat de revista de specialitate Journal of the American Geriatrics Society, care atrage atenţia că există o legătură clară între consumul regulat de băuturi light şi obezitatea abdominală la bătrâni.

Studiul arată că, în nouă ani, persoanele în vârstă care au consumat regulat băuturi dietetice au acumulat de trei ori mai multă grăsime abdominală decât cei care au băut sucuri „normale”. Practic, dintre cei 749 de participanţi la studiu, cei care au băut sucuri normale au acumulat în medie 2 cm de grăsime abdominală (cu atât a crescut circumferinţa abdomenului lor), cei care au băut cu precădere sucuri light - 8,1 cm, iar cei care au băut ocazional băuturi dietetice - 4,5 cm. Acumularea de grăsime abdominală duce la apariţia sindromului metabolic şi la boli cardiovasculare, scrie time.com.

Prin urmare, autorii studiului avertizează persoanele în vârstă, în special cele care au un risc cardiometabolic crescut, adică cele predispuse la boli cardiovasculare şi diabet, să limiteze consumul de sucuri în care zahărul e înlocuit cu îndulcitori.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.