LIFESTYLE 3 iulie 2019

DSP: 7 sfaturi pentru a „supraviețui” caniculei

de Iulia Drăghici - Taraș | 790 vizualizări

În sfârșit a venit vara! Am așteptat-o de toamna trecută, dar temperaturile atât de ridicate din perioada caniculară ne produc disconfort și pot fi chiar dăunătoare sănătății. Așa că, pentru a ne bucura de căldura lunii lui Cuptor în siguranță vă prezentăm 7 sfaturi, propuse de  Ministerul Sănătății, prin Direcția de Sănătate Publică (DSP) Covasna. 

  1. Apelați cu încredere la protecția solară. Specialiștii ne recomandă să evităm expunerea la soare şi să folosim de mijloace de protecţie, ca de exemplu: pălării, umbrele, ochelari de soare, îmbrăcăminte subţire din ţesături naturale în culori deschise. 
  2. Creșteți consumul de apă. Un sfat vital se referă la creşterea consumului de lichide la 2-4 litri pe zi şi abordarea unei alimentaţii sărace în grăsimi. Totodată, se recomandă evitarea excesului de cafea şi a consumului de băuturi alcoolice.
  3. Sunt recomandate dușurile frecvente. Pe lângă faptul că ajută aspectele ce țin de igienă, dușurile frecvente sunt recomandate în această perioadă. Apa ar trebui să fie la temperatură moderată, nici prea calde, dar nici prea reci. 
  4. Nu faceți eforturi fizice susținute în perioada zilei. În această perioadă este recomandată evitarea unor eforturi fizice susţinute în perioada zilei în care temperatura atinge valorile maxime. În aceste categorii se încadrează activitatea din agricultură, şantiere de construcţii, hale industriale și altele. Acolo unde nu se pot asigura condiţii de microclimat corespunzătoare, este necesar ca activitatea să se deruleze mai degrabă dimineaţa şi seara.
  5. Consumați alimente proaspete, păstrate la frigider. Alimentele se pot altera foarte uşor pe timp de căldură, din cauza înmulţirii rapide a microorganismelor şi pot produce toxiinfecţii alimentare. Prin urmare, este bine ca alimentele să fie consumate cât mai proaspete şi să fie păstrate în frigider. 
  6. Nu lăsați copiii în mașină! Părinții trebuie să acorde o atenție specială copiilor în această perioadă și sub nicio formă să nu îi lase să aștepte în autovehiculele parcate la soare. Totodată, se recomandă și evitarea transporturilor pe distanţe lungi în vehicule fără posibilităţi de climatizare. 
  7. Evitați deplasările în locurile aglomerate. În această perioadă ar fi bine dacă s-ar putea evita deplasările și frecventarea locurilor aglomerate. Sfatul este recomandat în special persoanelor vârstnice. Este bine ca deplasările să aibă loc la orele dimineţii sau ale serii, spun specialiștii, potrivit informațiilor publicate pe site-ul DSP Covasna
Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.