LIFESTYLE 23 martie 2022

Despre psihopați, victimele lor și lansarea unei cărți fenomen

de Iulia Drăghici - Taraș | 1580 vizualizări

Foaierul Teatrului „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe a fost luni seară aproape neîncăpător. Subiectul care a adunat mulți curioși a fost o carte fenomen, putem spune, prin subiectul surprinzător pe care îl abordează cu mult curaj și expertiză. Este vorba despre volumul „Psihopatul din viața mea”, a cărui lansare a avut loc într-un cadru relaxat și totodată plin de informații interesate, care cu siguranță au dat de gândit tuturor celor prezenți. 

Autoarea, Consuela Banciu, psiholog clinician din Sfântu Gheorghe, a vorbit despre cartea „Psihopatul din viața mea. Confesiunile unui psiholog despre o relație de dragoste dăunătoare” ca despre un copil al ei, iar Mirela Cara Dragu, colega noastră, a fost prezentată ca fiind „nașa” acestui volum, fiind aproape de autoare în momentul creării acestuia. Împreună, cele două gazde au pornit discuția de tip interviu de la definiția psihopatului, au vorbit despre trăsăturile acestor oameni și cum pot fi recunoscuți, cine le sunt victimele și ce pot face să scape de relațiile abuzive. 

Cei prezenți au putut afla astfel și că subiectul cărții este împletit în jurul poveștii dintre Cătălina și Mircea, dar nu s-a intrat foarte mult în detalii despre aceasta, ci mai degrabă s-a strecurat astfel o așteptare interesantă pentru a parcurge volumul. 

Dar am aflat deznodământul, anume că în cele din urmă Cătălina scapă de relația distrugătoare, dar doar pentru că a avut expertiza necesară, fiind la bază psiholog. Așa că, poate informația cea mai importantă despre care s-a vorbit la această lansare de carte este de fapt scopul acestui volum: cei care nu au acest noroc, de a avea o meserie care să le deschidă ochii, vor găsi aici sfaturi și direcții de la un expert. 

Cert este că o oră și ceva nu a fost îndeajuns pentru a epuiza un astfel de subiect, pe atât de interesant, pe atât de puțin discutat în societate, dar concluzia a fost că lansarea nu  putea fi mai reușită, mai ales că autoarea, Consuela Banciu nu a fost însoțită doar de căldura familiei, apropiaților, colegilor și prietenilor, ci și de oameni veniți din alte orașe, doar ca să o întâlnească și să o asculte vorbind despre o carte care le-ar putea schimba viețile. 

Sincer, nu-mi vine să cred. M-au năpădit emoțiile. A fost o seară absolut copleșitoare pentru că am văzut colegi de-ai mei veniți de la București, am văzut prieteni pe care nu i-am mai întâlnit de ani de zile. A fost o seară absolut incredibilă și cel mai mult mă bucură că există interes în zona asta, pentru ca această carte să își poată îndeplini menirea, adică să ajungă în mâinile cât mai multor persoane, să afle despre aceste personalități defectuoase, despre tulburări de personalitate despre care se știe foarte puțin și să se apere, să nu cadă în capcana lor sau dacă au căzut, să găsească resursele să iasă”, ne-a spus, după eveniment, Consuela Banciu. 

Autoarea, mamă a doi copii, care trăiește la Sfântu Gheorghe, este licențiată în psihologie și specializată în psihologie clinică, având, totodată, formări profesionale în psihoterapie și în expertiza psihologică. Este și o colaboratoare a ziarului Observatorul de Covasna, unde împreună am realizat o rubrică numită „Pagina Psihologului Covăsnean”. Din cartea ei aflăm și că experiența acumulată lucrând la secția de psihiatrie, unde și-a desfășurat o parte importantă din activitatea profesională, o determină să promoveze importanța sănătății mintale. 

Cei interesați să o întâlnească pe Consuela Banciu în paginile cărții sale o pot face comandând volumul pe site-ul Editurii Coresi: https://bit.ly/3JesEb7

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.