LIFESTYLE 31 mai 2018

De la Bodoc, dansatorii din Sfântu Gheorghe iau „Direcția Barcelona”

de Iulia Drăghici - Taraș | 866 vizualizări

Fondurile donate la serbarea câmpenească asigură 90% din necesarul pentru mesele celor 46 de dansatori

Serbarea câmpenească „Direcția Barcelona”, organizată duminică, 27 mai, la terenul de sport din Bodoc s-a dovedit a fi un real succes, iar o parte din scopul acțiunii a fost atins. În urma evenimentului, 90% din fondurile necesare pentru asigurarea meselor celor 46 de copii pentru 4 zile, cât durează competiția mondială din Spania, „Dance World Cup”,  au fost colectate.

Vremea superbă de care au avut parte și intențiile bune au făcut ca Serbarea câmpenească „Direcția Barcelona” să fie declarată la unison o acțiune de succes, mai ales că toate fondurile obținute din vânzarea de băutură și mâncare au fost donate Asociației „Love to dance”, pentru a îndeplini visul dansatorilor de la Palatul Copiilor din Sfântu Gheorghe de a urca pe una dintre cele mai renumite scene din lume.

„A fost un adevărat succes. Copiii mi-au spus că a fost o zi superbă și că a fost ce trebuie. Ei s-au simțit foarte bine și s-au distrat, au dansat, s-au dat pe trambulină, s-au jucat și așa mai departe. Mulțumim tuturor participanților, dar și tuturor celor care au muncit gratuit ca această zi minunată, de la muzicieni, la părinți și așa mai departe, să fie posibilă. Mulțumim pe această cale domnului Nagy Mihály - reprezentantul firmei Trio Impex SRL, care a făcut posibilă organizarea acestei sărbători. De acum ne pregătim cu și mai mult sport pentru mondialul din Barcelona”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, profesoara de dans, Molnár Enikő.

În mai puțin de o lună, 46 de dansatori de la Palatul Copiilor din Sfântu Gheorghe vor fi prezenți la Barcelona, pentru a lua parte la campionatul mondial de dans „Dance World Cup”, alături de alți 12.000 de participanți din aproape 50 de țări din lume. Prezența covăsnenilor la unul dintre cele mai importante evenimente de profil din industrie se bazează mult pe sprijinul financiar al comunității.

Tinerii dansatori și antrenoarea lor, profesoara de dans modern Molnár Enikő s-au calificat în martie la campionatul mondial Dance World Cup, care va avea loc în Barcelona, Spania, între 23 – 30 iunie, nu cu unul, nu cu două sau trei, ci cu cinci dansuri.

Competiția, cunoscută printre cei din domeniu ca fiind cel mai mare concurs cu diverse genuri de dans pentru copii și tineri din lume, adună anul acesta peste 12.000 de concurenți cu vârste între 4 și 25 de ani. Finala are loc în fiecare an în altă locație, până acum derulându-se și în țări ca Franța, Germania sau Austria.

Persoanele care vor să sprijine în continuare participarea tinerilor dansatori la mondialele din Barcelona pot o contacteze pentru detalii pe profesoara Molnár Enikő prin e-mail: eni_musetel@yahoo.com.

Între timp, în această săptămână, grupa de copii a Cercului de Dans Modern de la Palatul Copiilor Sfântu Gheorghe este așteptată și la Bacău, la o nouă competiție națională.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.