LIFESTYLE 11 noiembrie 2014

De ce unele persoane nu pot să danseze pe ritmul muzicii

de Covasna Media | 800 vizualizări

Cercetătorii de la Universitatea McGill şi Universitatea din Montreal au realizat recent un studiu a cărui concluzie a arătat de ce unele persoane nu pot să danseze. Este vorba despre „surzenia ritmului”, adică incapacitatea unei persoane de a-şi sincroniza mişcările pe un anumit ritm.

V-aţi întrebat vreodată de ce unele persoane stârnesc zâmbetele celor din jur atunci când se află pe ringul de dans? Cercetătorii de la Universitatea McGill şi Universitatea din Montreal au reuşit să găsească un răspuns în timpul unui studiu recent, scrie gandul.info.

Problema celor care nu sunt tocmai „dansatori înnăscuţi” nu este neapărat perceperea ritmului, ci incapacitatea de a-şi coordona mişcările pe respectivul ritm, relatează medicaldaily.com.

„Am examinat capacitatea de a reproduce un ritm, abilitatea de a urmări ritmul şi de a face mişcări sincronizate cu el în cazul persoanelor care s-au plâns că au probleme în a se concentra asupra unui ritm în activităţile lor obişnuite, precum ascultatul muzicii şi dansul”, a explicat Caroline Palmer, profesor de psihologie la Universitatea McGill.

„Surzenia ritmului”, aşa cum au numit-o cercetătorii, este destul de rară. Cei care au această problemă nu doar că nu pot dansa pe anumite piese, dar nici nu pot reproduce un simplu ritm al metronomului.

Specialiştii au ajuns la această concluzie după ce au testat 28 de persoane, dintre care două mărturisiseră anterior că suferă de o asemenea „afecţiune”. În cazul acestora din urmă, oamenii de ştiinţă au observat că este vorba despre o diferenţă între ritmul biologic şi abilitatea lor de a se adapta la anumite schimbări ale ritmului metronomului.

Cu alte cuvinte, „bolnavii” au probleme din sfera coordonării motrice. Aşadar, lor le este greu să se adapteze la stimulii rapizi sau să menţină constantă o anumită activitate a creierului.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.