LIFESTYLE 14 decembrie 2014

De ce trebuie să eviţi produsele cu 0% grăsimi

de Covasna Media | 482 vizualizări

Pentru a pierde kilograme uşor, eşti tentat(ă) să elimini total grăsimile şi să alegi produsele cu 0% grăsime, însă dieta fără lipide aduce mari prejudicii sănătăţii.

Lipidele, adică grăsimile, sunt o sursă importantă şi totodată vitală pentru organism. Grăsimile pot fi saturate (unt, slănină, untură, smântână, brânză), polinesaturate (ulei de floarea-soarelui, uleiul de peşte), mononesaturate (ulei de măsline, ulei de palmier), la care se adăugă acizii graşi esenţiali (omega 3, omega 6), notează ecuisine.ro.

De ce avem nevoie de grăsime?

  • Grăsimile reprezintă cea mai eficientă formă de depozitare a energiei esenţiale activităţii organelor, muşchilor şi celulei nervoase.
  • Oferă protecţie pentru organe în cazul traumatismelor.
  • Menţine temperatura optimă a corpului.
  • Participă la transportul colesterolului în sânge.
  • Favorizează absorbţia vitaminelor liposolubile A, D, E şi K, proces care nu poate avea loc în absenţa grăsimilor.

 

Grăsimi bune

Evită produsele etichetate cu „0% grăsimi” dacă vrei să beneficiezi de elementele lor nutritive; altfel, vitaminele conţinute de acestea se vor elimina din organism fără niciun folos pentru sănătatea ta. În schimb, poţi consuma fără grijă o lingură, chiar două de ulei pe zi, de preferat de măsline ori de floarea-soarelui, lapte cu 1,5% grăsime, iaurt cu 1% grăsime, brânză slabă sau peşte gras, dar în cantităţi decente.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.