LIFESTYLE 14 noiembrie 2013

De ce sunt legumele congelate mai sănătoase decât cele proaspete din magazine

de Covasna Media | 530 vizualizări

Deşi ai zice că fructele şi legumele aranjate frumos pe rafturile magazinelor sunt mult mai sănătoase decât cele congelate şi înghesuite în pungi, adevărul este altul. Produsele congelate au nişte atuuri greu de egalat.

Dacă e iarnă sau dacă pur şi simplu nu ai o piaţă din care să te aprovizionezi cu produse de sezon, cel mai bine este să cumperi produse congelate. Asta te sfătuiesc experţii în nutriţie după ce au făcut mai multe studii.

Fructele şi legumele congelate au un nivel mult mai mare de nutrienţi decât cele „proaspete”, întrucât sunt congelate imediat după ce sunt culese.

Pe de altă parte, cele de pe rafturile magazinelor sunt culese înainte să fie coapte (un minus din start la nutrienţi), apoi transportate sute, mii de kilometri până ajung la magazinele de lângă tine. Acolo, mai stau câteva zile pe rafturi, până sunt cumpărate şi consumate. În acest moment, nu au valoarea nutritivă pe care ar trebui să o aibă. În plus, ca să strălucească pe rafturi şi să pară proaspete, sunt tratate cu multe substanţe chimice.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.