LIFESTYLE 15 mai 2014

De ce recomandă medicii să bem apă caldă dimineața

de Covasna Media | 299 vizualizări

Potrivit medicinei ayurvedice, apa caldă băută dimineața are puteri vindecătoare. „Medicii recomandă consumul de apă caldă cu lămâie dimineața pentru combaterea efectelor radicalilor liberi”, spune nutriționistul Stella Metsovas.

„Mixul” este un important digestiv şi ajută la producerea mucusului intestinal.

Dacă sistemul limfatic este deshidratat, suntem în pericol de a ne îmbolnavi. Lipsa apei din corp poate duce la perturbări ale somnului, tensiune arterială şi stres.

Dacă te obişnuieşti să bei un pahar de apă cu lămâie dis-de-dimineaţă, ajuţi la hidratarea întregului sistem, ceea ce poate ajuta la creşterea imunităţii acestuia. În afară de proprietăţile sale de a curăţa stomacul, lămâia conţine o fibră numită pectină, care dă senzaţia de saturare. Apa călduţă combinată cu lămâia ajută la crearea unui spaţiu alcalin în stomac, care ajută la slăbit.

Combate constipația și elimină toxinele

Un metabolism leneș duce automat la apariția constipației, o afecțiune care produce dereglări la nivelul întregului sistem digestiv. Dacă ești constipat, bea 2-3 pahare cu apă caldă pe zi și vei vedea că în scurt timp organismul tău va începe să funcționeze în mod corespunzător.

Această „combinaţie” ajută tranzitul intestinal, stimulează ficatul şi ajută la eliminarea toxinelor din corp.

(doctorulzilei.ro)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.