LIFESTYLE 25 septembrie 2014

De ce femeile conduc mai prost decât bărbaţii

de Covasna Media | 985 vizualizări

Un studiu realizat la Universitatea Michigan din Statele Unite ale Americii a ajuns la concluzia că femeile conduc, cu adevărat, mai prost decât bărbaţii.

Cercetătorii au studiat peste 6,5 milioane de accidente auto şi conjuncturile în care s-au produs, iar concluziile lor au fost clare, cu privire la motivele pentru care femeile sunt şoferi mai proşti decât bărbaţii.

Unele dintre motivele pentru care femeile sunt responsabile mai des de accidente au fost identificate de către cercetători.

Aşadar, femeile reuşesc mai greu să îşi dea seama ce trebuie să facă în intersecţiile nesemnalizate, să acorde prioritate şi să aprecieze distanţele. Totodată, viteza lor de reacţie în situaţii limită lasă de dorit, spre deosebire de capacitatea bărbaţilor de a acţiona repede în situaţii de criză.

Rezultatele obţinute sunt cu atât mai surprinzătoare cu cât bărbaţii care conduc se află la volan 60% din timpul lor pe când femeile doar 40%. Astfel, incidenţa accidentelor provocate de ele ar trebui să fie mai mică, însă este total invers.

Totodată, ponderea cea mai mare, în cazul femeilor, o au accidentele care se petrec între şoferiţe.

Cercetătorii au reuşit să identifice şi care este cel mai des întâlnit accident cauzat de femei. Este vorba de accidente care au loc la intersecţii. Aşadar, în majoritatea acestor accidente, cauzate de femei, maşina condusă de femeie este lovită pe partea stângă în timp ce ele încearcă să vireze la dreapta şi vice-versa.

Explicaţia cercetătorilor este oarecum ciudată. Ei susţin că aceste accidente sunt mai dese printre şoferiţe din cauză că, în general, sunt mai scunde decât bărbaţii şi astfel au vizibilitate mai redusă.

Pe de altă parte, oamenii de ştiinţă au atras atenţia că, deşi femeile la volan produc cele mai multe accidente rutiere, acestea sunt, de regulă, incidente uşoare, accidentele grave fiind produse mai des de reprezentanţii sexului tare, care calcă iresponsabil acceleraţia şi-şi manifestă spiritul competitiv în trafic.

(lyla.ro)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.