LIFESTYLE 20 ianuarie 2016

De ce e important să râzi cât mai des

de Covasna Media | 588 vizualizări

După mai multe analize, oamenii de știință britanici au descoperit că în urma crizelor de râs se ard la fel de multe calorii ca și după o plimbare ușoară.

Chiar și în urma hohotelor de râs se pun în funcțiune mușchii faciali și cei abdominali, ceea ce duce la arderea în medie a 10 calorii pe oră.

La această concluzie a ajuns medicul Helen Pilcher, care este și comedian cu doctorat în biologie, după ce a descoperit că în urma celor mai intense forme de râs se pierd în medie 120 de calorii pe oră, la fel de multe ca și atunci când persoana face plimbări ușoare.

Mai mult, în timpul crizelor sănătoase de râs se contractă și grupa de mușchi abdominali cunoscuți sub denumirea de mușchi oblici, cei care sunt responsabili de formarea pătrățelelor dacă se face sport intens.

Rezultatele obținute în urma studiilor au mai arătat că râsul puternic poate influența și îmbunătățirea fluxului de sânge din organism, fapt ce reduce riscul de apariția a problemelor cardiovasculare și grăbește arderea caloriilor, precizează clicksanatate.ro.

„Vizionarea comediilor, dar și hohotele de râs sunt o bună modalitate prin care persoana își poate menține ușor greutatea, asta și dacă are o alimentație echilibrată. Bine de știut este că râsul nu înlocuiește mersul la sală. Având în vedere că râsul aduce nenumărate beneficii pentru sănătate, nu ar strica să ne amuzăm măcar din când în când“, a afirmat medicul Helen Pilcher.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.