LIFESTYLE 4 decembrie 2017

Dansatorii din Sfântu Gheorghe, vedete de top într-un concurs internațional

de Iulia Drăghici - Taraș | 6261 vizualizări

Secția de dans a Palatului Copiilor din Sfântu Gheorghe a cucerit Concursul International de dans-Ungaria -Tiszavasvarim - Revolution Dance Cup - Cupa Moș Nicolae

Un grup de 44 de dansatori din Sfântu Gheorghe, coordonați de profesoara Molnár Enikő, a participat în 2 decembrie la primul concurs internațional din istoria Palatului Copiilor în materie de dans modern și a adus acasă șase premii importante.

Dansatorii din Sfântu Gheorghe au participat la concursul din Ungaria, Tiszavasvarim - Revolution Dance Cup - Cupa Moș Nicolae, împărțiți în cinci echipe. Aceștia au avut de înfruntat peste 1.500 de participanți din mai multe țări, însă s-au descurcat remarcabil.

Covăsnenii s-au înscris în concurs cu trei stiluri din cele peste 20 posibile și s-au întors acasă cu trei premii I, două premii II, dar și un premiu special pentru cel mai bun dans din categorie.

Cele trei echipe care au obținut câte un premiu I sunt Mano Squad (nivel A, categoria de vârstă copii-stil Hip Hop), Dancing Dolls (nivel A, categoria de vârstă copii- stil Show Dance) și Power Squad (mega formație, cu peste 20 de persoane, open age, nivel B, categoria de vârstă junior- stil Hip Hop).

Câte un onorabil loc II au obținut și echipele One Beat (nivel A, categoria de vârsta junior - stil Hip Hop), și No Limit (mega formație, nivel A, categoria de vârstă junior-Stil Open.

Premiul special pentru cel mai bun dans din categorie a fost câștigat de aceeași echipă Power Squad, care a câștigat și un loc I. În această echipă, a dansat, prima dată după 15 ani, și instructoarea Palatului Copiilor din Sfântu Gheorghe.

„După 15 ani, am urcat și eu din nou pe scenă, alături de dansatori.  Am fost cea mai agitată dintre toți (râde). Am fost în același timp și antrenor și coregraf și dansator. După ce am intrat pe scenă, a fost fenomenal. Am făcut atmosferă, toți ne-au aplaudat. (...) Am fost primiți extraordinar. Chiar și ceilalți concurenți ne-au aplaudat. Este primul concurs internațional la care participăm cu Palatul Copiilor, iar pentru copii a fost experiență importantă. Au fost foarte încântați”, ne-a spus instructoarea Molnár Enikő, care a subliniat și că la categoria hip-hop, una dintre cele mai grele, covăsnenii și-au făcut debutul oficial pe scenă.

Elevii profesoarei Molnár Enikő au impresionat nu doar prin dans, ci și prin costumele pe care le-au purtat pe scenă.

Cei 44 de dansatori care au reprezentat Palatul Copiilor din Sfântu Gheorghe la primul concurs internațional sunt: Ádám Kriszta, Andreea-Victoria Alexandrescu, Barabási Janka-Johanna, Bartha Csilla, Alexandra Bălănică, Brianna Bălănică, Benedec Orsolya, Andreea Bernad, Andrada-Nicoleta Bercea, Bianca-Vasilica Boriceanu, Beatrice-Florena Boriceanu, Denisa-Maria Cernescu, Lorena-Stefania Cojocaru-Vlad, Csutka-Daczó Zsanna, Cosmin Dima, Gaspar Barbara, Galang Nicole-Anne, Gombos Andrea, Györgyilyés Barbara, Iancu Henrietta-Judit, Imreh Diána-Andrea, Imreh Izabella, Imreh Edina-Gyöngyvér, Imreh Evelin-Léda, Imreh Zselyke, Karácsony Adrienn, Koós Adrienn, Krizbai Attila, Kulcsar Bernadett, Laslo Renaáta-Brigitta, Andreea-Elena-Mihaela Moldovan, Okos Márk-Deniz, Mara-Ioana Pandele, Pap Hunor, Ana-Maria Popa, Sándor Mátyás, Szakács Johanna, Sylvester Henrietta-Vanda, Diana-Oana Turturică, Rianna-Ecaterina Trandafir, Andreea-Mălina Urdă, Vass Barbara-Nikolette, Andrea-Renáta Vlăsceanu și Zsigmond Zsanett.

Cu participarea la concursul din Ungaria, secția de dansuri a Palatului Copiilor încheie seria de competiții din acest an, însă pregătește o serbare impresionantă, la care vor lua parte peste 320 de copii, fiind astfel cel mai mare eveniment din cadrul Palatului.   

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.