LIFESTYLE 9 iulie 2014

Cum vă puteţi lăsa foarte simplu de fumat

de Covasna Media | 527 vizualizări

V-aţi gândit vreodată să apelaţi la plante pentru a vă putea lăsa de fumat?

Sigur că există sute de metode pentru a rezista ţigării, ispita pe care o întâlniţi în fiecare colţ de stradă: o voinţă de fier, acupunctură, gume de mestecat pe bază de nicotină etc.

Însă, plantele pot să vă ajute foarte mult să renunţaţi la plăcerea oferită rapid prin aprinderea unei ţigări. Ei bine, acestea au capacitatea de a reduce dependenţa de nicotină.

Iată o selecţie a câtorva plante ce vă vor elimina dorinţa de a mai întinde mâna după pachetul de ţigări, arată Ma Vie de Femme.

Valeriana. Vă ajută să nu vă mai placă tutunul. Ideal ar fi ca la debutul sevrajului, să vă trataţi nevroza, angoasele, stresul, tuburările de dispoziţie cauzate de lipsa folosirii tutunului.

Pătlagina. Consumul de pă­tlagi­nă provoacă dezgust faţă de tutun. Necesară în sevraj, contribuie la eliberarea cailor respiratorii, a plămânilor şi va putea trata inflamaţiile cronice.

Ginsengul. Prin acţiunea sa tonică, planta este sprijin în lupta împotriva epuizării psihice şi exer­cită o acţiune de revigorare a orga­nis­mului în general. În caz de sevraj, îmbunătăţeşte comportamentul nevrotic al foştilor fumători şi luptă cu dorinţa lor de a o lua de la capăt.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Vipercig, 10 iulie 2014
Daca ar fi asa simplu s-ar lasa toti fumatorii de fumat. Din pacate, cei care fumeaza stiu mai bine cum sta treaba...
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.