LIFESTYLE 2 februarie 2015

Cum trebuie să respiri pentru a fi mai sănătos

de Covasna Media | 321 vizualizări

Cei mai mulţi dintre noi nu respirăm aşa cum trebuie, profund, ci mai degrabă superficial, fără să ştim că astfel ne reducem singuri şansele la o viaţă mai sănătoasă. O respiraţie profundă umple cu aer partea de jos a plămânilor, deschizând toate alveolele pulmonare.

O respiraţie bună şi controlul respiraţiei reprezintă cele mai uşoare metode de a ne îmbunătăţi capacitatea mentală şi sănătatea fizică, afirmă doctorii şi psihologii.

„O respiraţie înceată, profundă şi consistentă pare a avea rezultate benefice în tratarea migrenelor, a durerilor de orice fel, a sindromului intestinului iritabil şi a tulburărilor de anxietate”, notează The Wall Street Journal. „Dacă te antrenezi să respiri un pic mai încet decât în mod normal atunci vei avea parte de beneficii pe termen lung”, a declarat Murali Doraiswamy, profesor de psihiatrie de la Centrul Medical Universitar Duke din Durham, SUA.

Respiraţia profundă activează un răspuns de relaxare. „Ajută la scăderea inflamaţiilor, la îmbunătăţirea activităţi cardiovasculare, stimulează sistemul imunitar şi poate chiar prelungi viaţa”, mai spune prof. Doraiswamy. Pentru a contribui la însuşirea obiceiului de a respira sănătos, a fost lansată, în San Francisco, o nouă tehnologie care analizează felul în care respirăm şi care la final arată dacă suntem prea încordaţi sau anxioşi. Dispozitivul costă 150 de dolari şi este cumpărat în special de persoanele care petrec prea mult în faţa calculatorului. Asta pentru că studiile de specialitate au arătat că angajaţii care lucrează mult la computer au tendinţa de a-şi ţine respiraţia mai des decât cei care au alte joburi.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.